Vierailijoita

Translate

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Ystävyyskakku Hermanni


Hermanni on hapantaikina pohjainen kakku.
Idea on että juuri alkaa luonnollisesti käymään huoneenlämmössä, turpoaa ja hieman kuplimaan. 
Näin ollen kahvikakusta tulee kuulemma paljon parempi kuin nopeasti tehdessä.
Aikaa, hellyyttä ja rakkautta tämä vaatii, mutta on juuri sen arvoinen ♡♡

************************

1. Päivä
Saat oman Hermannin, joka tulee säilyttää kulhossa
HUONEENLÄMMÖSSÄ, liinan alla.
(Ei kantta, eikä jääkaappia.)
2. Päivä
Hämmennä Hermannia hellästi 2-3 kertaa.
3. Päivä
Taas jumpataan, hämmennä Hermannia 2-3 krt.
4. Päivä
Hermanni tarvitsee ruokaa, ruoki häntä näillä
2dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
2dl maitoa
5. Päivä
Taas lenkkeillään, hämmennä 2-3krt.
6. Päivä
Hämmennä hellästi jälleen kerran.
7. Päivä
Ja taas mennään.
8. Päivä
Ja vieläkin urheillaan.
9. Päivä
Hermannia pitäisis taas ravita samanlaisella ravinnolla kuin 4. päivänä.
Sekoita taikina tasaiseksi. Ja sen jälkeen taikina 5 osaan.
Anna 4 osaa rakkaille ystävillesi ja pidä viimeinen hyvin hellitty taikinajuuri itselläsi.
10. Päivä
Hermannia pitäisi taas ravita.... viimeisen kerran <3

Ravinnoksi tulee
2,5dl sokeria
1-1,5 dl öljyä
1tl suolaa
3,5dl jauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
3 kananmuna
2tl kanelia
100g pähkinöitä
100g suklaa hippuja
2 omenaa raasteena
1 appelsiininkuori raaste

Sekoita taikina tasaiseksi, ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 170°c alatasolla n.60min, kokeile tikulla, kakku on valmis kun taikinaa ei tartu tikkuun.

Maku variaatioita on varmasti niin paljon kuin vain jaksaa vain kokeilla.
Esim.
Suklaa-appelsiini
Suklaa-banaani
Sitruuna/ Appelsiini
Rusina-pähkinä
Kookos-ananas
(toimii ainakin muffineissa)
Mustikka-vadelma
Porkkana-kaneli
........

********************

Hermanni juuren voit myös pakastaa,
ja ottaa sen sulamaan ja kun juuri on sulanut,
aloita hoitaminen 1. päivästä huolellisesti.

Jos halua tehdä oman juuren, sekin onnistuu.
Juuren hoitaminen aloitetaan myös 1. päivästä.

Hermannin Juuri
2dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
2dl maitoa

************************
26.2.
Hermanni on nyt tuloillaan,
kiitos anopin, kun kertoi Hermannista.

4.3.
Laitoin Hermannin tulemaan 26.2. Ruokin sen vasta 5 päivänä, kun en 4 päivänä muistanut :/ Omani ei kyllä kupli, osassa ohjeissa lukee että ei kupli vaan turpoaa ja osassa että kuplii... Mitähän Hermannista tulee? 

8.3.
Unohdin ruokkia Hermannin 9 päivänä, joten ruokin sen 10 . Päivänä aamulla ja iltapäivällä jaoin sen rasioihin pakkaseen, ja yhdestä tein appelsiini-suklaakakkutaikinan.
Jätin tuosta ohjeesta pois kanelin, omenan ja pähkinät. Laitoin 200g suklaata, maito ja tumma, 1 appelsiinin mehun ja kuoren.
Nyt se köllöttää uunissa.
Jännityksellä odotan.

Hermanni oli ihan hyvän makuinen, appelsiinia olisis voinut olla enemmän ja
harmi oli että jätin suklaat liian isoksi palaseksi,
ja ne valui kakkuvuoan pohjalle.
Pohjana hyvä kumminkin.
Tein kakun Iloleipurin ruusukohokuvio vuokaan,
ja näin ollen kakusta ei tullut kovin kaunis, kun suklaat jäi kiinni ruusukoloihin.

2 kommenttia:

  1. Anopiltasi minä sain Hermannin juuren :) Hoidin hellästi alusta loppuun, ja kyllä oli hyvää. Tein yhden mausteettoman version hautajaisiin, se sai viikon olla rauhassa paistamisen jälkeen, maistui sillonkin.
    ~Soile

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma Hermanni onnistui, mutta ei sykähdyttänyt :/ Kiva kun käyt kommentoimassa :D

      Poista