Vierailijoita

Translate

tiistai 27. syyskuuta 2016

Siemennäkkäriä

Aivan ihana siemennäkkäri - ei tarvii enää kaupasta ostaa ♡


1,5 dl Ruisjauhoa
1.5 dl Kaurahiutaleita
1 tl Suolaa
1 dl Leseitä
1 dl Kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
1dl Pellavansiemeniä
1 dl Seesaminsiemeniä
0,5 dl Öljyä
3 dl Vettä

Lisäksi:
- Yrttejä - taikinaan ja päälle
-sormisuolaa päälle

Sekoita raaka-aineet sekaisin kulhossa.

Anna taikinan turvota jääkaapissa 45 minuuttia.

Painele märillä/ öljytyllä käsillä ohueksi levyksi pellille - taikina leviää koko pellille kun kärsivällisesti levittelee.

Jaa taikinapyörällä levy paloihin (paistuessa/kuivuessa palat jo melkein irtoaakin toisistaan)

 
ja paista 170°c tunti - laske lämpöä jos näkkäri alkaa tummumaan liikaa.

HUOM! Gluteenittoman saat vaihtamalla kaurahiutaleet gluteenittomiin ja ruisjauhon esim. tattarijauhoihin.



1 kommentti:

  1. Minulla vähän erilainen ohje joten oli pakko tälläkin kokeilla, kiitos oli hyviä :P

    VastaaPoista