Aivan ihana siemennäkkäri - ei tarvii enää kaupasta ostaa ♡
1,5 dl Ruisjauhoa
1.5 dl Kaurahiutaleita
1 tl Suolaa
1 dl Leseitä
1 dl Kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
1dl Pellavansiemeniä
1 dl Seesaminsiemeniä
0,5 dl Öljyä
3 dl Vettä
Lisäksi:
- Yrttejä - taikinaan ja päälle
-sormisuolaa päälle
Sekoita raaka-aineet sekaisin kulhossa.
Anna taikinan turvota jääkaapissa 45 minuuttia.
Painele märillä/ öljytyllä käsillä ohueksi levyksi pellille - taikina leviää koko pellille kun kärsivällisesti levittelee.
Jaa taikinapyörällä levy paloihin (paistuessa/kuivuessa palat jo melkein irtoaakin toisistaan)
ja paista 170°c tunti - laske lämpöä jos näkkäri alkaa tummumaan liikaa.
HUOM! Gluteenittoman saat vaihtamalla kaurahiutaleet gluteenittomiin ja ruisjauhon esim. tattarijauhoihin.
Minulla vähän erilainen ohje joten oli pakko tälläkin kokeilla, kiitos oli hyviä :P
VastaaPoista