3,5dl vettä, 43°c
1,5dl vehnäjauhoja
6dl ruisjauhoja
2tl suolaa
1tl hiivaa
6dl ruisjauhoja
2tl suolaa
1tl hiivaa
Sekoita kuivataineet keskenään suurehkossa kulhossa.
Lisää lämminvesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Lisää lämminvesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön vähintään 12 tunniksi.
Muotoile kohonnut taikina varoen "palloksi" kulhossa, apuna kannattaa käyttää leipurinlastaa.
Jätä kohoamaan 30 minuutiksi.
Laita uuniin n.3litran kannellinen pata ja laita uuni lämpenemään 225°c.
Ota kuuma pata VAROEN uunista ja nosta taikinapallo pataan.
Laita kansi kiinni ja pata uuniin.
Laita kansi kiinni ja pata uuniin.
Nosta leipä leivinliinan päälle ja kääri se siihen jäähtymään.
Herkullista leipää tehty :) Tulee toistekin :) Kiitos!
VastaaPoistahttp://makiaaminnalta.blogspot.fi/2015/06/ruisleipa.html
Hei,
Poistamukava että resepti tuli käyttöön :) Tulen vierailulle blogiisi.