Vierailijoita

Translate

lauantai 23. toukokuuta 2015

Herkullinen munkki vaniljakiisselillä ja hillolla

Ei kauneimpia munkkeja... mutta se maku... aaaahhhh... Niin hyvää!


Tein näihin tavallisen 0,5dl pullataikinan josta jätin kardemumman pois.

Tarpeet:
5dl maitoa
2pss kuivahiivaa
1tl suolaa
2dl sokeria
3rkl vaniljasokeria
150g voita
1 kananmuna
11-12dl vehnäjauhoja

Tee pullataikina näin;

Ota voi huoneenlämpöön pehmenään.
Sekoita pari desia jauhoja ja kuivat aineet keskenään yleiskoneen kulhossa.
Kuumenna maito n. 42°c,( jos käytät tuorehiivaa lämmitä maito 37°c).

Sekoita maito ensimmäinen osa kuivia-aineita joissa on hiiva yms. sekaan.
Lisää sekaan kananmuna ja sekoita.
Käytä yleiskoneessa taikinakoukkua ja pieniä tehoja 1-3.
Sekoita jauhoja lisää ja vaivaa taikinaa.
Lisää puolet pehmeästä voista ja vaivaa se taikinan sekaan.
Lisää hieman jauhoja ja loppu voi - jatka vaivaamista noin 10-15 minuuttia.
Lisää jauhoja kunnes taikina on kimmoisa ja sormella taikinaan tökätessä ei sormeen jää taikinaa.
Taikinan tulee kumminkin olla pehmeä :)

Täydellisen rakenteen oppii kun vain tekee ja tekee.
Anna taikinan kohota n.30-40min - kunnes on tuplaantunut.
Pyöritä taikinasta pullat ja anna kohota uudelleen n.30min.

"Kohotin taikinan ja leivoin pulliksi- jonka jälkeen kohotin uudelleen uunissa...
liian kauan :D
Ne kohos niin paljon että lässähti kosketettaessa."
Kuumensin öljyn 180°c ja paistelin munkit- jonka jälkeen valutin
ja annoin jäähtyä pellillä leivinpaperin päällä.
Muistakaa pitää kuuman öljyn kanssa touhutessa kansi lähellä.

Huomaattekos muutamissa löytyy makuraita ;)

Täytteenä on vadelmahilloa ja vaniljakiisseliä.
Päällä kinuskia valkosuklaalla.

Vaniljakiisselin ohje löytyy täältä.

Näiden täyttäminen ei ollut kovin helppoa mutta kyllä sinne jotain sai ja nää vaan maistui niiin hyvälle.

Taivaallisen hyvä kinuski ♡♡

1dl fariinisokeria
1dl sokera
2dl kermaa
50g valkosuklaata

Laita kattilaan kerma ja sokerit.
Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee kunnolla n.25-30 min ja sekoita välillä -
älä koko ajan, se kiteyttää sokerin (oman kokemuksen mukaan :))
Ota kattila liedeltä ja sekoita sekaan valkosuklaa.
Anna seoksen jäähtyä hetki ja sen jälkeen dippaile donitsit seokseen - valuta hieman ylimääräistä pois ja toista dippaaminen tarvittaessa kun ensimmäinen kerros on hieman jämähtänyt.

Kinuskin ohje on Kakkutaikuri-blogista - kiitos tästä ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti