Vierailijoita

Translate

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Herkullisen pehmeät ja mehevät sämpylät

Maailman parhaat ♡

Tein viime viikolla taivaallisen hyviä sämpylöitä,
jotka oli vielä useampi päivä teon jälkeen todella pehmeitä ja meheviä.


Tuoreena suorastaan vastustamattomia :)

3dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl siirappia
1rkl suolaa
1rkl oliiviöljyä
2dl perunahiutaleita
3-3,5dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet keskennään ei kaikkea jauhoa.
Kuumenna vesi 43°c ja lisää sinne öljy ja siirappi.
Kaada kuiva-aine seos yleiskoneen kulhoon ja lisää joukkoon nesteseos.
Laita kone pyörimään ja anna jyllätä pienellä tehola n.15 min.
Lisää välillä jauhoja kunnes seos on taikinamainen ja jauhotetulla kädellä kokeiltaessa se muodostaa hyvän taikinan.
Taikina jää normaalia tahmeammaksi.

Kohota taikinaa n.45 min.
Pyöräytä käsin taikina palloksi ja ota kohonneesta taikinasta
leipurin lastalla nokareita leivinpaperille ja jauhotetuilla sormilla muotoile ja painele hieman matalammaksi.
Kohotin uudelleen n.30 minuuttia.

Vedä terävällä vetisellä viilto kohonneen sämpylän pintaan ja
Paista 210°c n.15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. En voi vastustaa tuoreita sämpylöitä! Kiitos reseptistä, kokeilen varmasti jo ensi viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuoretta leipää tehdään useamman kerran viikossa - toivottavasti myös sinä ja perheesi nautitte näistä :)

      Poista