Se perinteinen ihana kahvipöydän herkku ♡
Tässäpä mun herkullinen resepti - meheviä ja maukkaita mokkiksia.
En oo pitkäääään aikaan tehnyt näitä ja kaivoin ohjeen reseptikirjasestani ja tuunailin jo tuunailtua vähän lisää ja kyllä se vaan kannatti.
Tällä ohjeella tulee paksuja mokkapaloja - jos haluat ohkasia niin puolita ohje.
Taikina
8dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
1,5tl soodaa
2rkl vaniljasokeria
4rkl tummaa kaakaojauhetta
-> Sekoita kuivat aineet sekaisin
200g voita tai margariinia
200g suklaata(maito, tumma tai valko)
-> Laita kattilaan rasva ja suklaa, sulata miedolla lämmöllä
6 kananmunaa
4 dl sokeria
-> Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
1,5dl maitoa
2dl maustamatonta jugurttia
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen hitaasti sekoittaen rasva-suklaaseosta, maitoa ja
jauhoseosta.
Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.
Paista 175°c n. 25min. Kokeile kypsyyttä esim. cocktailtikulla.
Kuorrute
50g voita
5rkl espressoa
150g maitosuklaata
2rkl tummaa kaakaojauhetta
-> Sulata rasva ja sulkaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja espresso
n.4dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
-> Lisää sokerit ed. seokseen ja skeoita tasaiseksi.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Seoksen kuuluu olla levittyvää - mutta ei kuitenkaan niin juoksevaa että valuu pohjan päältä pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti