Tarvitset;
2rkl voita
1rkl öljyä
1rkl öljyä
1 sipulin
1 rasia sieniä, pilkottuna esim. 4 osaan
1,5dl risottoriisiä
0,5dl valkoviiniä
1 liemikuutio
Suolaa
Valkopippuria
n. 1-1.5 l vettä, voi mennä enemmänkin
1 rasia sieniä, pilkottuna esim. 4 osaan
1,5dl risottoriisiä
0,5dl valkoviiniä
1 liemikuutio
Suolaa
Valkopippuria
n. 1-1.5 l vettä, voi mennä enemmänkin
0,5dl kermaa
1dl parmesanraastetta
1dl parmesanraastetta
Sitten...
Kuutio sipuli.
Kuumenna pannu jossa on voi ja öljy.
Kuullota sipulia, lisää sienet ja paista kunnes alkavat ruskistua kauniisti.
Lisää riisi ja kuullota hetki.
Lisää viini ja anna kiehahtaa.
Lisää liemikuutio, suolaa ja pippuria sekä vettä pienissä erissä.
Kuumenna pannu jossa on voi ja öljy.
Kuullota sipulia, lisää sienet ja paista kunnes alkavat ruskistua kauniisti.
Lisää riisi ja kuullota hetki.
Lisää viini ja anna kiehahtaa.
Lisää liemikuutio, suolaa ja pippuria sekä vettä pienissä erissä.
Anna siis imeytyä riisiin ja sitten lisää.
Sekoittele koko ajan riisiä.
Maistele välillä tarvitseeko makuja lisää, sekä alkaako riisi olla kypsää.
Riisiin kuului jäädä purutuntumaa mutta ei olla kumminkaan raakaa.
Maistele välillä tarvitseeko makuja lisää, sekä alkaako riisi olla kypsää.
Riisiin kuului jäädä purutuntumaa mutta ei olla kumminkaan raakaa.
Kun riisi on kypsä, lisää kerma ja juusto.
Sekoita tasaiseksi.
Ja nauti, tämä käy lisäkkeeksi lihalle, kanalle jne...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti