Vierailijoita

Translate

lauantai 8. helmikuuta 2014

Kylmäsavulohijuustokakku ravuilla

Tää oli hyvää ja sai paljon kehuja :)

Tämä on tehty 28cm irtopohjavuokaan, en halunnut kovin paksua kakkua.


Pohja:
280g saaristolaisleipää
70g voita
0,5dl kasvislientä

Täyte:
5dl kermaa
200g kylmäsavulohituorejuustoa
200g raputuorejuustoa
300g kylmäsavulohta
1-2 punasipulia
tilliä ja ruohosipulia
suolaa ja pippuria, maun mukaan
4 liivatetta
0,5dl sitruunamehua

Päälle:
1 sitruuna
ruohosipulia
170g jokiravunpyrstöjä, suolaliemessä

Tee näin
Valmista kasvisliemi ja sulata voi, esim. laita vesi, voi ja liemikuutiota kattilaan.
Hienonna leivät tehosekoittimessa.
Sekoita kaikki keskenään ja painele vuoan pohjalle.
Laita kylmään siksiaikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet kylmään veteen.
Pilko lohi ja sipuli pieneksi kuutioksi, sekä hienonna tilli.
Kuumenna sitruunamehu ja liota valutetut liivatteet siihen, anna jäähtyä ja sekoittele välillä.
Vaahdota kerma ja mausta se suolla ja pippurilla.
Lisää sekaan tuorejuustot, kala, sipuli ja tilli. 
MAISTA!
Sekoita tasaiseksi. Valuta sekaan liivateneste ja sekoita se tasaisesti massaan.
Kaada seos pohjan päälle ja laita kylmään odottamaan yön yli.

Hienonna ruohosipuli ja valuta ravut ja laita ne paperille kuivumaan.
Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja sen jälkeen tee viilto 1/4 osa sitruunaan.
Asettele sitruunat kakun päälle, ripottele sipuli ja ravut päälle ja tarjoile.

Tämä on saanut hurrrrjan paljon kehuja, vielä juhlien jälkeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti