Omenainen bostonkakku.
Tähän on käytetty perus pullataikina, tein ohjeen puolikkaana - ohje löytyy täältä.
Täytteeseen olen käyttänyt
100g voita
0,5dl sokeria
2tl kanelia
100g omenahilloa
Pehmeä voi, sokeri ja kaneli on sekoitettu keskenään ja levitetty kaulitun pullataikina levyn päälle.
Omenahillo on levitetty päälle ja levy rullattu tiiviiksi pitkoksi.
Rullasta leikataan samankokoisia n. 6cm paksuisia paloja jotka asetetaan 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan tasaisin välein.
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Koko komeus paistetaan 175°c n. 30-45 min.
Kunnes se on saanut kauniin värin ja on kypsä.
Koristeluun valkoista pomadaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti