Vierailijoita

Translate

lauantai 27. joulukuuta 2014

Salt Water Taffy

Pullahiiren joulukalenterissa oli tänä vuonna luukussa nro3 tämän Salt water taffyn resepti.

Elikkä suomeksi Suolavesi toffeeta - joka on herkullinen ja todella tahmea karkki.


Oma kokeiluni ei ihan putkeen mennyt - omien mokailujen takia :)
Kokeiluja oli kaiken kaikkiaan kolme - kaikki samalla reseptillä.

Kokeilu nro1

Kokeilin tehdä puolikkaalla ohjeella massan ja ilmeisesti keitin liikaa,
jonka tuloksena koko systeemi mureni ihan tuhannen palasiksi käsiin.
Maku oli hyvä.

Kokeilu nro2

Unohdin laittaa ilmeisesti öljyä hanskoihin = lopputulos oli että samassa läjässä oli kumihanksat, karkkimassa ja yksi hanskasta irronnut sormi.
Muuten massa oli ilmeisesti hyvin onnistunut rakenteeltaan ja maku oli hyvä.

 Kokeilu nro3 -
kolmas kerta todensanoo, vai miten se meni.
No hyvin meni ainaki ja makuna tässä oli appelsiini.

Resepti suoraan Pullahiireltä
2,5dl sokeria
1rkl maizenaa
0,5tl suolaa
1dl vettä
1tl glyseriiniä
1rkl voita
1 1/3dl glukoosisiirappia
(makuainetta 1 ampulli ja väriä)

Mittaa kuivataineet kattilaan. Lisää loput aineet - ei väriä ja makua.
Kuumenna seos kiehuvaksi - kun seos kiehuu laita lämpömittari kattilaan ja kansi päälle.
Keitä kunnes seos on lämmöltään 120°c.

Kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä - kunnes pystyt käsittelemään taikinaa käsin.

Laita pöydälle isohko arkki leivinpaperi ja öljyä se!
Laita kumihanskat käteen ja öljyä hanskat.

Ota massa käsiin ja ala vetämään massaa eri suuntiin - tai venytä U:n muotooon ja siitä kiertäen kasaan ja taas uudelleen.

Jatka tätä 10-15 min - kunnes massa on satiinisen sileä.

Muotoile massasta tanko leivinpaperin päälle ja ala napsimaan massasta karkkeja öljytyillä saksilla.

Paloja ei kannata laittaa vieri viereen - palat leviää hieman ja takertuvat toisiinsa hyvin helposti.
Kun palat on valmiita niin ala käärimään paloja leivinpaperiin.


Omat vinkit!!
- öljyä hanskat - vaikka vääntelyn välillä myös
- kun alat muotoilemaan massaa pötköksi - laita pöydälle leivinpaperi jonka öljyät,
itselläni massa meinaan jämähti öljyttyyn pöytäänkin kiinni
- leikaa ETUKÄTEEN leivinpaperipalat valmiille karkkipaloille
- itse käytin makuaineena Lidlin aromeja jotka myydään levyssä jossa 5 makua pienissä ampulleissa,
1 ampulli -> 1 satsiin taikinaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti