Vierailijoita

Translate

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pullataikina

Tässä perus 0,5 litran pullataikina jolla loihdit
korvapuustit, voisilmäpullat,
pikkupullat, kreemitäytepullat, hillopullat, kakut ja kranssit.
Sekä on myös loistava piirakkapohjaksi.
Tästä on helppo lähteä loihtimaan uusia pullaherkkuja.
Perus pullataikina
5dl maitoa
2 kananmunaa
200g pehmeää voita
2pss kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
2tl suolaa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1-2rkl kardemummaa
n. 13dl vehnäjauhoja

Ota voi huoneenlämpöön pehmenään.
Sekoita pari desia jauhoja ja kuivat aineet keskenään yleiskoneen kulhossa.
Kuumenna maito n. 42°c,( jos käytät tuorehiivaa lämmitä maito 37°c).
Sekoita maito ensimmäinen osa kuivia-aineita joissa on hiiva yms. sekaan.
Lisää sekaan kananmuna ja sekoita.
Käytä yleiskoneessa taikinakoukkua ja pieniä tehoja 1-3.
Sekoita jauhoja lisää ja vaivaa taikinaa.
Lisää puolet pehmeästä voista ja vaivaa se taikinan sekaan.
Lisää hieman jauhoja ja loppu voi - jatka vaivaamista noin 10-15 minuuttia.
Lisää jauhoja kunnes taikina on kimmoisa ja sormella taikinaan tökätessä ei sormeen jää taikinaa.
Taikinan tulee kumminkin olla pehmeä :)
Täydellisen rakenteen oppii kun vain tekee ja tekee.
Anna taikinan kohota n.30-40min - kunnes on tuplaantunut.
Pyöritä taikinasta pullat ja anna kohota uudelleen n.30min.
Lämmitä uuni 180-200°c ja paista pullia n.13min.
Leivinuunissa paistan pullat 230-250°c - n. 13min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti