Vierailijoita

Translate

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

TWIX-patukat tai palat

Uusi Maku-lehti ilmestyi tuossa viikolla ja oli pullollaan aivan ihania ohjeita!
Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Twixit -iskälle vietäväksi.

Nää oli ihan maailman parhaita!!
Paljon parempia ku kaupan Twixit.

Ohje on suoraan lehdestä.


Muropohja
200g voita
1 1/4dl sokeria
n.4dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin kuori raasteena
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Toffeekerros
150g voita
2dl ruokokidesokeria
1dl glukoosisiirappia
1prk kondensoituamaitoa
0,5tl sormisuolaa (meri)

Päälle
300g maitosuklaata

Tee näin:
Nypi kulhossa voi ja sokeri, muruseokseksi.
Sekoita kuivataineet ja appelsiininkuori sekaisin.
Lisää ne voi-sokeriseokseen munan kanssa ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Laita leivinpaperi 20x30 uunivuokaan ja levita taikina tasaisesti vuoan pohjalle.

Ja paista 200°c n. 10 minuuttia.

Valmista toffee.
Sulata voi -lisää sekaan sokeri ja sekoittele kunnes sokeri sulaa sekaan.
Lisää glukoosisiirappi, kondensoitumaito ja suola sekaan.
Keitä seosta kunnes se sakenee, n.10-15 minuuttia.

Kaada seos muropohjan päälle ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Sulata suklaa ja levitä se "jämähtäneen" toffeen päälle,
pinta saa jäädä epätasaiseksi.
Laita jääkaappiin pariksi tunniksi tai annan olla seuraavaan päivään.


Nosta levy leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi tai neliöiksi.
Saat siistejä paloja kun kastelet veitsen kuumassa vedessä välillä.

Nauti herkkuista <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti