Tällä ohjeella tulee kaksi ohutpohjaista peltipizzaa.
Durumjauhoissa ei sitkoa muodostu juuri lainkaan ja tämän takia sopii erinomaisesti pizzapohjaan.
3dl 43°c vettä
1pss kuivahiivaa (25g tuore)
0,5 rkl suolaa
1rkl öljyä
1tl siirappia tai sokeria
n. 6-7dl durumjauho tai vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa (25g tuore)
0,5 rkl suolaa
1rkl öljyä
1tl siirappia tai sokeria
n. 6-7dl durumjauho tai vehnäjauhoja
Laita pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250°c.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekaan öljy ja vesi.
Vauvaa taikinaa yleiskoneella.
Taikinan kuuluu olla kiinteä, pehmeä käsiin tarttumaton pallo joka irtoaa kulhon seinistä.
Vauvaa taikinaa yleiskoneella.
Taikinan kuuluu olla kiinteä, pehmeä käsiin tarttumaton pallo joka irtoaa kulhon seinistä.
Anna taikinan kohota 15-20 minuuttia.
Jaa taikina kahtia ja kauli leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Käännä ulkoreunat hieman sisäänpäin rullaten.
!vinkki! Voit laittaa reunan sisään juustoa.
(Leivinpaperi kannattaa mitottaa pellille sopivaksi.)
Täytä pizza haluamillasi täytteillä.
Ota kuuma pelti varoen uunista ja vedä leivinpaperilla oleva pizza varoen paperin kulmista pellille ja laita pelti uuniin.
Paista n.15-20min.
VINKKI
Rapsakan pohjan saat kun laitat pellin/pellit uuniin samaan aikaan kun laitat uunin päälle.
Rapsakan pohjan saat kun laitat pellin/pellit uuniin samaan aikaan kun laitat uunin päälle.
Tai jos sinulla on pizzakivi laita se kylmään uuniin samalla tapaan kun pellit lämpenemään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti