Vierailijoita

Translate

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Vaniljapannacottaa marinoiduilla mansikoilla

Ohje on tehty nSLY4 kierrokselle


Pannacottaan tarvitset
2,5 dl maitoa
2,5 dl kermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 vaniljatanko tai 0,5 tl vaniljajauhetta
3 liivatelehteä


Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan.
Laita kattilaan kaikki muuta raaka-aineet vaniljan seuraksi ja kuumenna kiehuvaksi - tässä kohtaa kannattaa vahtia seosta ja sekoitella koko ajan. Se kiehahtaa todella nopeasti.
Ota kattilan liedeltä sivuun.

Valuta liivatteet ja laita ne seokseen, sekoitele kunnes liivatteet ovat sulaneet kuumaan nesteeseen.
Kaada seos laseihin tai muihin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään,
vähintään n. 2 tuntia.

Massan voi laittaa myös esim. silikonimuotteihin ja pakastaa, jolloin voit helposti ottaa ne pakastimesta tarpeen tulleen ja irrottaa vaikka lautaselle sulamaan ja odottamaan herkkuhetkeä.

Marinoidut mansikat
200g mansikoita
1dl sokeria
1dl vettä
1tl vaniljajauhetta
1-2rkl tuoretta minttua


Laita kattilaan vesi ja sokeri,
keitä liedellä kunnes sokeri on sulanut sekaan ja vielä n. 5min sen jälkeen. 

Sekoittele välillä.

Anna jäähtyä hetki - tällä välin pilko mansikat kulhoon ja laita joukkoon mintunlehtiä.
Kaada liemi mansikoiden ja mintun päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti