Vierailijoita

Translate

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pizza Corona








Taikina;
500g jauhoja
1pss kuivahiivaa - itsekäytin Lidlin 7g pussia
1tl suolaa
1rkl leipäsiirappia
1rkl öljyä
2dl vettä
1dl maitoa

Laita kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.
Lisää joukkoon nesteet, siirappi ja öljy.
Sekoita käsin tai yleiskoneessa tasaiseksi ja vaivaa n.10-15 minuuttia.
Jätä kohoamaan kunnes on kaksinkertaistunut, meni n. 1-1,5h.

Kuumenna uuni 200-225°c.

Ota taikinakulho ja painele käsin taikinaa hieman - älä vaivaa liikaa.










Ota taikina pöydälle ja kaulitse siitä pyöreä(hkö)levy - itse käytin mittana 30cm halk. olevaa pizzakiveä.
Taikinalevy oli n.5cm isompi kun alusta.
(KAULITSIN TAIKINAN SUORAAN LEIVINPAPERIN PÄÄLLE- siirtely on helpompaa)














Paina keskelle taikinan PINTAAN veitsellä tai kulholla rengas joka on n. 12cm leveä, jaa umpyrän keskusta 12 sarakkeeseen jotka leikkaat keskeltä ympyrän reunaan asti.
(Silmällä suhteutin ympyrän koon siihen kuinka paljon täytettä tulee että ylettää toisen puolen taikinan reunaan hyvin kun se nostetaan ylös.

Täytteet:
1,5dl tomaattimuskaa
1 mozzarellapalllo
1-2dl juustoraastetta
3rkl aurinkokuivattuatomaattia
1pkt parmankinkkua (n.150-200g)

Levitä tomaattikastike pienenympyrän keskeltä sivulleppäin n. 10cm alalle.
Lisää loput täytteen tomaattikastikkeen päälle haluamassasi järjestyksessä.

Nosta taikinaa reunalta ylöspäin ja vedä keskeltä yksi sakara taikinaan kiinni - niin että se menee taikinan yli. Voit käyttää vettä "liimana" jos sakara ei pysy muuten kiinni kunnolla.
Jatka näin lunnes sinulla on koko pizza kierrettynä.

Siirrä pizza pizzakivelle tai uunissa kuumennetulle uunipellille.














Paista pizza 200-225°c n.30-40min.
Itsellä on mökillä pieni uuni jossa olen huomannu että pitää käyttää hieman kovempaa lämpöä ja paistoaika on pidempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti