Pulled pork, revittyä porsasta,
nimi tulee siitä että liha kypsennetään aivan ylikypsäksi,
jolloin se hajoaa suurinpiirtein pelkällä katseella ;)
Kassler on halpaa lihaa, tätä kannattaa siis suosia,
esim. kesällä grillatessa ja ruoka on ihanan helppo.
Aikaa ei sen valmisteluun mene kovinkaan montaa minuuttia,
ja uunissa se paistuu itsestään.
Samalla voit tehdä jälkkärin, siivota tai vaikka rentoutua.
Torstai iltana laitoin lihan marinadin ja lauantaina aamulla uuniin,
ja iltapäivällä saatiin herkullista ruokaa.
Tarvitset:
1-1,5kg kassleria
Marinadi:
1dl fariinisokeria
1rkl vahvaa sinappia, esim. dijon
2 tl chilijauhetta
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
3 tl valkosipulimurskaa
1,5 dl tummaa lager-olutta
1dl valkoviinietikkaa
0,5 dl tummaa siirappia
0,5 dl bbq-kastiketta
Sekoita marinadin aineet keskenään.
Laita liha pussiin ja kaada marinadi perään,
sulje pussi ja pyörittele. Jos pussi on ohut kannataa varuiksi laittaa kaksi pussia.
Sitten pussi kulhoon ja jääkaappiin 1vrk.
Kääntele pussia välillä.
Ota liha 30-60min ennen paistoa huoneenlämpön.
Kaada koko komeus uunivuokaan ja ripottele suolaa ja pippuria vähän pintaan.
Matkalla uuniin... |
Paista 130°c 6-7h, 93-94°c.
Käytä paistolämpömittaria jos sellaisen omistat.
Marinadi kuulostaa pirun hyvältä,pitääpä joskus kokeilla :) Ja muutenkin tuota reseptiä :D
VastaaPoista~Soile
Suosittelen koittamaan ;)
PoistaSeuraavalla kerralla hieman tuunaan sitä vielä, nyt sai perusmaun selville, niin on hyvä alkaa tekemään omaa siitä :)