Vierailijoita

Translate

torstai 16. toukokuuta 2013

Jäätelöpohja


Perusjäätelöpohja n. 1,5litraa;
4dl kermaa
3kananmunaa
0,5-1dl tomusokeria
1 vaniljtanko
1,5dl glukoosisiirappia

Erottele kananmunana valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota ensin valkuaiset. Sitten keltuaiset sokerin kanssa, viimeisenä kerma vaniljan kanssa. Sekoita valkuais- ja keltuaisvaahto kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Laita massa jäätelökoneeseen pyörimään.

Jokainen kone toimii eritavalla niin kannattaa oman ohjeet siis selata,
minkä kokoinen massa kulhoon menee.
Glukoosisiirappi tekee jäätelöstä pehmeän.
(Jäätelö onnisutu myös ilman jäätelökonetta)

Maku ideoita;
- Hillot
- Lemon/ lime curdit
- Fazer crushit
- Sitruunan kuori
- Karkit
- Suklaarouhe
- Vain oma mielikuvitus on rajana

Glukoosisiirappi estää suurien jääkiteiden syntymistä jäähdytettyihin jälkiruokiin.
Sen takia jäätelöön ja sorbettiin saadaan oikeanlainen suutuntuma, pehmeä
 ja suussa sulava rakenne.
Lisää Glukoosisiirapista Dansukker.fi.

!vinkki! Jäätelö ei myöskään jäädy kivikovaksi kun laittaa ihan pikkasen alkoholia massaan,
1-2ml riittää hyvin.

2 kommenttia:

  1. Tuo glukoosisiirappi onkin hyvä idea, josko saisi seuraavan kerran jäätelön ulos pakastusrasiasta--- viimeksi kun jäätelökoneella tein jäätelöä, ja koneesta siirin pakastimeen rasiassa, niin oli pakko laittaa koko satsi pehmenemään jääkaappiin, että siitä sai edes jotain paloja irti, kun oli niin kivikovaa pakkasesta otettaessa... tulipahan sinä päivänää syötyä jäätelöä sitten koko perheen voimin urakalla ;)

    sly:si

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse bongasin tiedon Dansukkerin sivuilta ja sitten Kinuskikissalta. Itse olen käyttänyt alkoholia ihan pikkasen estämään jäätymistä kivikovaksi. Sen tuohon ohjeeseen lisäsin äsken kun olin unohtanut :) Meillä ei lapsia ole, mutta en usko että tollanen pieni määrä 1-2ml vaikuttaa mitenkään, ei se ainakaan isosta massasta maistu :)

      Poista