Voikreemi
500g suolatonta voita
250g sokeria
125g vettä
Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin että sokeri liukenee veteen ja jäähdytä siirappiseos.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva (kunnes se on vaaleaa). Kaada jäähtynyt siirappi ohuena nauhana rasvavaahtoon koko ajan vatkaten. Kreemi on heti käyttövalmis.
Kreemiä voi maustaa erilaisilla aromeilla tai värjätä elintarvikeväreillä. Vesiliukoisia värejä, kannattaa sekoittaa ensin jäähtyneeseen siirappiin niin värjäystuloksesta tulee tasaisempi.
Kreemi säilyy hyvin peitettynä peitettynä jääkaapissa useita päiviä, jos et käytä kaikkea kreemiä heti vaan osan myöhrmmin, on kreemiä hyvä vatkata ennen käyttöä ettei vesi erotu muusta massasta.
Sokerikreemin ja Voikreemin ero.
Sokerikreemissä kaikki vatkataan sekasin kun taas
Voikreemissä keitetään sokeriliemi ja se vatkataan kunnolla vaahdotettuun voihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti