Vierailijoita

Translate

perjantai 17. toukokuuta 2013

Valkosuklaajuustokakku päärynäsuklaalla


Pohja;
200g donimokeksiä
80g voita

Murskaa keksit muruksi ja sulata rasva. 
Sekoita keskenään ja laita 24cm halkasijaltaan olevaan
irtopohjavuokaan tasaisesti ja painele tiiviiksi.

Täyte;
4dl kermaa
0,5dl sokeria
400g tuorejuustoa
200g valkosuklaata
0,5dl kermalikööriä
5 liivatetta

Laita liivatteet reiluun määrään kylmää vettä pehmenemään.
Vaahdota kerma ja sokeri.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa.
(Itse sulatan suklaan kertakäyttöpursotinpussissa mikrossa, 30s kerrallaan.)
Kuumenna kermlikööri ja sulata sekaan pehmenneet ja valutetut liivatteet.
Sekoita tasaisesti liivate muun massan joukkoon.
Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Päällä;
200g tummaa päärynäsuklaata
1,5dl kermaa

Sulata suklaa ja sekoita kerma sekaan.
Kaada hyytyneen kakun päälle ja amnna olla kylmässä pari tuntia.

!vinkki! 
Tasaiset kauniit reunat saat laittamalla vuoan reunan ympärille kopiokalvosta tai 
leivinpaperista tehdyt reunat tai käyttämällä öljyä tai vuokaspraytä reunoihin.
Itse en yleensä käytä mitään vuoanja täytteen "välissä", 
vaan tasotan reunat lämpimällä veitsellä lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti