Taikina oli taivaallisen hyvän makuista ja valmiit muffinit oli todella hyviä, vaikkakin aika tiivitä rakenteeltaan.
Tässä ohje teillekkin :)
Pohja;
200g voita
200g sokeria
1 kananmuna
100g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3tl kanelia
Väliin 2dl kermavaahtoa
ja
Päälle 1 levy Fazerin sinistä, tomusokeria ja voita
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Jaa taikina pieneen kakkuvuokaan tai muffinivuokiin.
Paista 200°c n. 12min.
Ohjeen mukaan piti paistaa kaksi erillistä pohjaa mutta koska taikina määrä on aika pieni (!varsinkin puolikkaalla ohjeella) on mielestäni helpompi tehdä muffinit tai paistaa pienessä kakkuvuoassa yksi pohja jonka halkaisee ja täyttää jäähtymisen jälkeen.
Tein itse puolikkaan ohjeen jottei isännälle tule liikaa syötävää kun itse koitan hieman välttää herkkuja ja katsoa mitä suuhuni pistän :) Ja puolikkaalla ohjeella tuli neljä muffinia. Ne täytin kermavahdolla ja kuorrutin suklaalla ja koristelin minivaahtokarkeilla. Kuorrutteeseen käykin vain kermaa ja suklaata niin ei tulee niin kova kun voilla ja suklaalla.
Suuri Kiitos SLY:lleni!!
Ihanan erilainen ohje ja varmasti hyvää =)
VastaaPoistaKiva kun kokeilit ohjetta! tätä kakkua on ollut meillä monessa lakkiais- ja rippijuhlapöydässä kaksinkertaisella ohjeella. Se toimii hyvin juhlapöydässäkin, kun on hieman erilaisen makuinen kuin muut leivonnaiset, eikä sitä tarvi ottaa isoa palaa. Hyva vinkki tuo että laittaa voin sijaan kermaa kuorrutteeseen, voihan se tosiaan myöskin kovettuu... :)
VastaaPoistaHyvää kesää!
Todella herkkua olet tehnyt ...otan kyllä kopin, jos vielä jäljellä :))))
VastaaPoistaTerkuin nami-hiiri
Oli kyllä varmasti hyviä nuo. Joskus on kyllä hyvä katsoa ettei syö liika herkkuja. :D
VastaaPoistaOnpas hyvän näköisiä, kelpaisi minullekkin
VastaaPoista