Lettujen täyte;
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipulia
8 herkkusientä
2 pientä porkkanaa
1 paprika
1 halloumijuusto
1 creme cuosine, oman maun mukaan, meillä oli yrtti-valkosipuli
2 dl keitettyä riisiä
400g jauhelihaa
1 kasvislimikuutio
pippuria (ja suolaa)
Paistoa vaille valmiit kasvikset. |
Paista jauhelija ja keitä riisit. Kuutio kasvikset ja juusto pieneksi kuutioiksi ja paista pannulla. Kun porkkkanat on kypsiä, hieman purutuntumaa saa jäädä. Lisää kasvisliemikuutio ja pippuri ja anna kuution sulaa joukkoon, maista jos tarvitsee suolaa. Sekoita kulhossa jauheliha, riisi, kasvikset ja creme cousine.
Valmis "mössö", paremman makuista kuin näköistä :D |
Pinaattiletut;
7 isoa lettua
200g tuorepinaatti
2,5dl jauhoja
5dl maitoa
3 kananmunaa
0,5 dl Rasvaa
Suolaa
Mustapippuria
Poista pinaattien lehtiruodot, (keskeltä). Paista pinaatteja pannulla pienessä määrässä rasvaa, kunnes lehtiä on puolet alkuperäisestä määrästä, (laitoin pinaattien sekaan myös hieman suolaa ja pippuria).
Sekoita pinaatti, kananmunat,rasva, mausteet sauvasekoittimella sekaisin, jolloin pinaatin saan hienoksi samalla. Sekoita joukkoon vispilällä jauhot ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan turvota pari tuntia ja paista letut.
Laita paistetulle letulle täytettä ja kääri rullalle.
Laita rullatut letut vuokaan ja juustoraastetta päälle.
Paista uunissa 200°c n., kunnes juusto on kauniin ruskeaa. Nauti Salaatin kanssa!
Valmiina nautittavaksi! |
Makeat letut;
7 isoa lettua
5dl maitoa
3 kanamunaa
0,5 dl rasvaa
2,5dl jauhoja
0,5dl sokeria
1tl suolaa
Sekoita kananmunat, sokeri, rasva,suola keskenään. Lisää jauhot seokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi! (vinkki! Kun teet taikinan tässä järjestyksessä ei taikinaan tule könttejä.)
Paista letut ja anna jäähtyä hieman. Tarjoile hillon ja kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti