Helppoa leivän tekoa parhaillaan ♡
5dl 43°c nestettä
1pss kuivahiivaa (25g tuorehiivaa)
2rkl siirappia
1,5rkl suolaa
0,5dl öljyä
1dl kauraleseitä
n. 10-11dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa (25g tuorehiivaa)
2rkl siirappia
1,5rkl suolaa
0,5dl öljyä
1dl kauraleseitä
n. 10-11dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
1,5-2dl juustoraastetta
(1 isohko porkkana)
1,5-2dl juustoraastetta
(1 isohko porkkana)
Laita kulhoon hiiva, osa jauhoista, leseet, juusto (ja porkkana) ja suola - sekoita kuivat aineet.
Lisää kuivienaineiden joukkoon vesi ja siirappi.
Aloita taikinan työstö joko käsin tai koneella.
Lisää jauhoja pikkasen kerrallaan. Kun taikina alkaa muodostumaan kiinteämmäksi lisää öljy sekaan.
Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja vielä kunnes saat pehmeän taikinan - ei tarvitse olla edes "pallo".
Laita valmis taikina pellille leivinpaperin päälle ja painele jauhotetuilla käsillä koko pellille,
ripauta jauhoja pinnalle ja kohota lämpimässä liinan alla n. 1h-1,5h.
Jaa kohonnut taikina leipäpaloihin painelemalla esim. leipurinlastalla niin että pellistä tulee esim. 16 palaa.
Paista leipä
220°c n.15-20min
220°c n.15-20min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti