Vierailijoita

Translate

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Creme pâtissière = vaniljakiisseli

4dl Maitoa 
1 Vaniljatanko
80g Sokeria
4 Kananmunan keltuaisia
30g Maizenaa
25g Voita

Tapa 1.
Mittaa kaikki raaka-aineet voita lukuunottamatta kattilaan ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes kiisseli sakenee kunnolla.

Anna seoksen jäähtyä n.15minuuttia - poista vaniljatanko, jonka jälkeen sekoita voi sekaan.

Kiisseli on jäähtyneenä valmis käytettäväksi.

Tapa 2.
Laita kattilaan maito ja vaniljatanko - keitä 15 minuuttia ja anna seoksen sen jälkeen maustua 15 minuuttia.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi - lisää sekaan maizena.

Kaada muna-sokerivaahdon sekaan vähän vaniljamaitoa ja sekoita koko ajan.
Kaada seos takaisin maitokattilaan ja laita kattila takas liedelle ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes kiisseli sakenee kunnolla.

Anna seoksen jäähtyä n.15minuuttia - poista vaniljatanko, jonka jälkeen sekoita voi sekaan.

Kiisseli on jäähtyneenä valmis käytettäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti