Tein taivaallisen herkullisia pääsiäisbebejä joissa maistuu hienon pehmeästi persikka ja appelsiini.
Ohjeella tuli n. 24kpl bebejä.
Pohja:
100g pehmeää voita
3/4dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoa
100g pehmeää voita
3/4dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Vatkaa sekaan kananmuna ja lisää vehnäjauhot.
Sekoita seos tasaiseksi ja laita kelmun sisällä jääkaappiin pariksi tunniksi.
Painele taikina pieniin leivos vuokiin ohuelti tai kaulitse taikina levyksi ja ota muotilla siitä ympyröitä jotka asettelet vuokiin.
Laita pohjien päälle kuivilla herneillä tai paistokuulilla täytetyt leivinpaperikupit -
pohjat ei nouse näin ollen niin paljon paiston aikana.
Paista 190°c n. 15min - kunnes ovat kauniin värisiä.
Kiisseli:
2prk persikkasosetta
1 "ampulli"= 2ml appelsiiniuutetta (Lidl)
1 "ampulli"= 2ml appelsiiniuutetta (Lidl)
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl maizenaa
1dl kevyt maitoa
2 kananmunaa
Lisäksi:
150g pehmeää voita
Sekoita kattilassa persikkasose, sokeri, vaniljasokeri, maizena, maito ja munat.
Kuumenna seosta keskilämmöllä kunnes seos sakenee ja näin ollen kypsyy.
Lisää joukkoon appelsiiniuute ja sekoita hyvin.
Jäähdytä valmis kiisseli.
Vatkaa pehmeä voi jäähtyneen kiisselin sekaan.
Kuorrutukseen:
200g valkosuklaata
keltaista elintarvikeväriä jauheena
strösseleitä
Pursota kiisseli jäähtyneiden pohjien päälle ja laita leivokset kylmään n.30 minuutiksi tämän jälkeen kuorruta ne sulatetulla ja värjätyllä valkosuklaalla.
Koristele strösseleillä ja laita kylmään kovettumaan n.30min.
PS: Pahoittelen kirjoitusvirheitä - luen tekstin ajan kanssa läpi kun silmät ei ole ristissä x)
Herkullisilta näyttävät! Pitäisi itsekin tehdä joskus bebejä. En ole tehnyt kuin koulussa joskus aikoinaan. :)
VastaaPoistaKiitos - ja sitä ne oli :)
PoistaHienosti olet onnistunut !
VastaaPoistaTerkuin nami-hiiri
Kiitos n-h :)
Poista