Tarvitset:
400 g broilerin maustamatonta rintafilettä
2rkl soijaa
2 tl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
oman maun mukaan valkosipulia murskattuna
2 rkl Maizenaa
400 g broilerin maustamatonta rintafilettä
2rkl soijaa
2 tl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
oman maun mukaan valkosipulia murskattuna
2 rkl Maizenaa
Paloittele file sopiviksi paloiksi, sekoita marinadin ainekset keskenään ja pyörittele suikaleet siinä kauttaaltaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Valmistele sillä välin kasvikset ja kastike:
3-6 Paprikoita pilkottuna(pun+vih+kelt)
2 sipuli pilkottuna
1 purkki bambunversoja valutettuna
1 purkki vesikastanjoita valutettuna
(ituja)
pari kourallista maustamattomia cashew-pähkinöitä
3-6 Paprikoita pilkottuna(pun+vih+kelt)
2 sipuli pilkottuna
1 purkki bambunversoja valutettuna
1 purkki vesikastanjoita valutettuna
(ituja)
pari kourallista maustamattomia cashew-pähkinöitä
Kastike:
1-2 tl chilitahnaa (vahvaa)
2 tl riisiviinietikkaa
2 rkl hoisinkastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
1-2 tl chilitahnaa (vahvaa)
2 tl riisiviinietikkaa
2 rkl hoisinkastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
Kuumenna wokki, lisää siihen ruokaöljyä (ihan paras on kylmäpuristettu kookosöljy, paremman puutteessa myös rypsi käy…) ja paista kanapalat kypsiksi. Siirrä kanapalat syrjään ja lisää vähän öljyä wokkiin. Paista kasvikset, lisää paiston loppuvaiheessa kastike ja cashew-pähkinät. Yhdistä kanapalat ja nauti riisin tai nuudeleiden kera.
Basmatiriisi:
3 annosta
5dl vettä
2dl riisiä
1tl suolaa
1 rkl voita
Huuhtele riisiä kylmän veden alla kunnolla.
Lisää kattilaan riisi, 5dl vettä, suola ja voi.
Kuumenna kunnes vesi kiehuu, pienennä tehoa ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.
Itse sekoitin pari kertaa ettei jäänyt pohjaan kiinni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti