Ylhäältä alas, Nigiri- Maki- Uramaki |
- 1pkt merilevää arkkeina
- bambumatto
Sushiriisin keitto;
1pkt riisiä Yukotan
7dl vettä
Huuhtele riisiä kylmään juoksevan veden alla kunnes vesi on kirkasta.
Laita riisi ja 7dl vettä kattilaan.
Keitä hiljalleen kymmenen minuuttia -kansi päällä. Ja sen jälkeen sammuta liesi ja anna olla kansi tiiviisti päällä 30 minuuttia.
Sushietikka;
7rkl riisietikkaa
2tl suolaa
4rkl sokeria
Kiehauta liemi ja jäähdytä.
Kun riisi on kypsä, kaada se laakeaan astiaan ja kaada sushietikka päälle. Sekoita leikkaavin liikkein ja jäähdytä viuhkalla/lehdellä heiluttamalla huoneenlämpöiseksi. Tässä on hyvä olla kaksi henkilöä, toinen huitoo ja toinen sekoittaa :)
Täytteet;
- paprikaa
- porkkanaa
- kurkkua
Viipaloi vihannekset ohueksi.
- wasabimajoneesi
Sekoita wasabista ja majoneesista sopivan vahvuinen omaan makuun.
- tuore tonnikala, viipaloi
- jokirapu, valuta
- lämminsavulohi
Makisushi (rulla)
Kun kaikki on valmista laita merileväarkki bambumaton päälle kiiltäväpuoli alaspäin.
Levitä riisiä hieman öljytyillä käsillä tasaiseksi kerrokseksi arkin päälle niin että yläreunaan jää n.2cm tyhjää. Toiseen päähän teen.1,5cm päähän reunasta vako sormella painaen ja laita majoneesia pohjalle, sen jälkeen täytteitä, esim. yksi kerroks kasviksiä ja yksi kalaa. Sen jälkeen lähde kääntämään alalaidasta tiiviistä rullaa kohti "tyhjää reunaa". Kun pääset loppuun asti on maki leikkaamista vaille valmis :)
Nauti Japanilaisen soijan ja wasabimajoneesin kanssa!
Maki = rullattu sushi jossa merilevä on ulkopuolella
Uramaki/ California = kääritty sushi joss riisi on ulkopuolella ja merilevä sisällä
Nigiri= Soikea "pallo"
Temaki= Jäätelötötterön mallinen sushi
IHANAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti