4 annosta
5 dl kermaa/ maitoa (maidolla saat kevyemmän)
1dl hyytelösokeri Multia
1tl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä n. 30s ja sen jälkeen poista vanilja tanko kattilasta. Kaada seos tarjoiluastioihin. Hyydytä n. 2tuntia tai kunnes seos on hyytynyt. Nauti melban tai hillon kanssa.
tai
5dl kermaa/ maitoa
0,5dl sokeria
1 vaniljatanko
1tl vaniljasokeria
3 liivatetta
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet.
Laita kerma ja sokerit vaniljatangon kanssa kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Valuta liivatteet siivilän läpi ja liuota kerman sekaan. Kun liivaye on liuennut jaa seos annosmaljoihin ja hyydytä kylmässä.
Vadelmamelba/ Marjamelba
300g vadelmia tai muita marjoja
sokeria mauan mukaan
1tl sitruunamehua
Sulata vadelmat/ marjat ja soseuta sauvasekoittimella sokerin ja sitruunamehun kanssa. Voit vielä paseerata seoksen siivilän läpi jos halut todella tasaista kastiketta. Jaa annosmaljoihin pannacotan päälle.
!!huom!!
MUISTATTEHAN ETTÄ ULKOMAISET MARJAT PITÄÄ KUUMENTAA 2-5 MINTUUIN AJAN!!
Hedelmämelba
1prk persikoita tai muita säilykehedelmiä
sokeria mauan mukaan, voit myös käyttää sokerilientä säilykkeestä
1tl sitruunamehua
Soseuta hedelmät ja mehu sauvasekoittimella tasaiseksi. Jaa annosmaljoihin pannacotan päälle.
Kiitos marjamelba ohjeestasi :-)
VastaaPoista