Vierailijoita

Translate

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Juustosarvet ja riisi-ohrapuuro

Tänään kun aikaa on niin tein/teen aamupalaksi juustosarvia, ihanan helpolla ohjeella joka löytyi Kinuskikissalta ja riisi-ohrapuuroa. Keittössä tuoksuu jo nyt tuore kahvi, juustosarvet ja puuro porisee hellalla. Tässäpä teille ohjeet :) 

Valmiina syötäväksi.
Juustosarvet (NOPEA)
16kpl

4dl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta, kannattaa käyttää pientä raastetta
2tl leivinjauhetta
1tlk suolaa
1prk kermaviiliä
0,5dl öljyä


Päälle ja väliin
1-2dl juustoraastetta
1muna, voiteluun


Lämmitä uuni 200°c.
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon kermaviili ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikinaköntti kahteen osaan joista molemmista kauli "pyöreät" levyt.
Leikkaa ympyrä 8 osaan ja laita leveään päähän vähän juustoraastetta jonka jälkeen kääri taikina rullalle. Jatka toisen taikinan kanssa samalla tavalla ja aseta lopuksi sarvet pellille. Voitele ja laita vielä juustoa päälle. Paista n.10-13 minuuttia ja nauti, NAM!

Riisi-Ohrapuuro

2dl maitoa tai vettä
1litraa maitoa
1,5dl riisisuurimoita
0,5dl ohrasuurimoita
1tl suolaa

Laita 2dl maitoa tau vettä kattilaan ja kiehauta. Lisää riisi- ja ohrasuurimot. Anna kiehua hiljalleen kunnes neste on imeytynyt suurimoihin. Sen jälkeen lisää maitoa pikku hiljaa aina lisäten kun edellinen on imeytynyt suurimoihin. Sekoittele välillä. Mausta lopuksi suolalla. Tarjoile vaikka mehukeiton kanssa. Namskis.

(vinkki! Ihan hyvän puuron saa myös laittamalla koko litran maitoa heti alkuun sekaan ja sekoittelemalla välillä.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti