Vierailijoita

Translate

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Bagelit mustikalla, juustolla ja ilman


12kpl isoja bageleita 
Taikina
1pss kuivahiivaa (Lidl 7g)
5dl 43°c vettä
1-1.5rkl suolaa
2rkl hunajaa
13-15dl vehnäjauhoja

Voiteluun kananmunan valkuainen ja keittämiseen vettä.
Laita yleiskoneenkulhoon osa jauhoista n. 10dl, hiiva ja sokeri - sekoita.
Lisää joukkoon vesi ja hunaja ja laita yleiskoneeseen taikinakoukun kanssa pyörimään. Lisää jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina on kimmoisa, pehmeä eikä tartu hirveästi sormiin.

Ota kulho pois koneesta ja pyöräytä kaavimella reunat puhtaaksi ja jauhotetulla kädellä taikina vielä "kasaan".

Anna taikinan kohota n.1h - kunnes on kaksinkertainen.

Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hieman.

Jaa taikina 12 yhtäsuureen palaan ja pyöritä palat pulliksi - ota pulla kerrallaan ja tökkää keskelle reikä jonka jälkeen pyörittele pullaa sormien välissä ilmassa niin että saat lähes tasaisen  renkaan (reikä saa olla iso).
Laita öljytylle pellille ja toista sama kaikkien kohdalla. Peitä leivinliinalla ja kohota n.45 minuuttia kunnes ovat kohonneet kauniisti.

Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan.

Kuumennna uuni 180°c.

Nosta kiehuvaan veteen reikäkauhan avulla VAROEN  bageleita kattilan koosta riippuen yksi kerrallaan tai muutama samaan aikaan.
Ja keitä 2 min/puoli.

Nosta keitetyt bagelit kuivumaan leivinliinan päälle hetkeksi ja nosta pellille.

Voitele valkuaisella ja paista n.25-30 minuuttia kunnes ovat kauniin värisiä.

Mustikka bageleihin lisäsin valmiiseen taikinaan varovasti käsin sekoittaen  n.1dl tuoreita mustikoita.


Juustobageleihin sekoitin taikinaan n. 150g Enmentalraastetta ja ripottelin voitelun jälkeen päälle hieman juustoa.

Ripottelin myös osaan perusbageleista unikonsiemeniä päälle.

Kannattaa kokeilla ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti