3.5dl nestettä
1tl kuivahiiva
2tl suolaa
1dl ruisjauhoa
2dl sämpyläjauhoja
4-4,5dl vehnäjauhoja
2tl oreganoa
1.5-2dl juustoraastetta
2rkl öljyä
Tee taikina:
Laita isoon kulhoon kuivataineet ja juusto.
Lämmitä neste 44°c.
Lisää neste ja öljy kuivienaineiden sekaan ja sekoita taikina.
Peitä kulho kelmulla ja keittiöliinalla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan vähintään 8 tunniksi - mieluiten 12-24 tuntia.
Itse useimmiten kohotan n.12 tuntia.
Seuraavana aamuna:
Laita kannellinen valurautapata uuniim ja kuumenna uuni ja pata 30 minuuttia.
Kippaa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikinasta pallo - vaivaamatta taikinaa.
Anna kohota 30 minuuttia.
225°c.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti