Vierailijoita

Translate

maanantai 2. helmikuuta 2015

Runeberginleivos Modon Rommisiirapilla

Ihanan kostea, mehevä ja maukas runebergintorttu uudessa muodossa ♡



Ohjeella tulee 12kpl herkkullisia pieniä leivonnaisia. 
Voit tehdä suurempia leikkaamalla kakun esim. 8 osaan.


Runebergintorttu-taikina:

100g voita
0,75dl sokeria
0,25dl Modon rommisiirappia
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja/ piparimuruja 
1dl mantelijauhoja
1tl vaniljasokeria
0,5tl soodaa
1tl kardemummaa
1 appelsiinin kuori pienenä raasteena
1dl maustamatonta jogurttia


Sekoita kuivat aineet ja appelsiininkuori keskenään.

Laita yhteen kulhoon jugurtti ja siirappi.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää joukkoon kananmuna kunnolla vatkaten.
Lisää sekaan kuivataineet ja sekoita massa tasaiseksi.
Levitä taikina 20cm halk. vuokaan
ja
paista 180°c n.20min.
Kokeile kypsyys vielä tikulla.

Anna kakun jäähtyä ja kippaa se leikkuulaudalle ja leikkaa puoliksi ja neljään osaan.
 (4 osaan leikkaus siksi että kakku on todella hajoava- näin se on helpompi käsitellä)

Laita neljä ensimmäistä osaa vuoan pohjalle ja kostuta reilusti rommisiirappi-vedellä.
Levitä päälle voikreemi ja hillo.
nostele loput neljä palaa vuokaan ja kostuta.
Laita jääkaappiin tunniksi ja leikkaa s3n jälkeen varovasti 12 osaa.


Kostutus:

Vettä ja Modon rommisiirappi 

n.0,25dl siirappia ja 0.75dl vettä. Maistele ja lisää siirappia tarvittaessa.

Väliin ja päälle:
Vadelmamarmeladia
Rommisiirappi-sitruunavoikreemi
75g pehmeää voita
2,5dl tomusokeria
2rkl Modon rommisiirappia
1tl sitruunamehua
1keltuainen

Vaahdota voi ja sokeri hyvin.
Lisää joukkoon maut ja keltuainen ja vatkaa ne voi-sokerivaahtoon.

Päälle:
Vadelmamarmeladi
Tomusokeri+vesi

Leikkaa kakku paloiksi ja nosta palat muffinivuoan tai muun alustan päälle.


Vedä palan reunat runsaalla sokerikuorrutteella ja levitä keskelle vadelmahillo.

Nauti kuuman kahvin seurana ♡

Hyvää tulevaa Runeberginpäivää 5.2.

2 kommenttia: