Tuorehiiva
Alkaa toiminaan +37°c nesteessä,
Alkaa toiminaan +37°c nesteessä,
yli 40, käynti hidastuu ja 50 hiiva kuolee.
Pullataikina
50-75g/5dl nestettä
Sämpylätaikina
25-50g/5dl nestettä -rasvaiseen taikinaan 50g
50-75g/5dl nestettä
Sämpylätaikina
25-50g/5dl nestettä -rasvaiseen taikinaan 50g
Kuivahiiva:
Alkaa toimimaan +43°c,
Alkaa toimimaan +43°c,
nesteenlömpötila EI saa ylittää +50, silloin hiiva kuolee.
Pullataikina
2-3pss/5dl nestettä
Sämpylätaikina/leipätaikina
1-2pss/5dl nestettä-rasvaiseen taikinaan 2pss
2-3pss/5dl nestettä
Sämpylätaikina/leipätaikina
1-2pss/5dl nestettä-rasvaiseen taikinaan 2pss
Huom!
Itse käytän aina Lidlin kuivahiiva joka on 7g pss = 25g tuorehiivaa
Itse käytän aina Lidlin kuivahiiva joka on 7g pss = 25g tuorehiivaa
Tuorehiiva ja kuivahiivaa toimii molemmat myös viileämmässä vedessä, silloin toiminta vain on todella hidasta. Taikinajuuri kannattaa laittaa esim. Edellisenä iltana tulemaan huoneenlämpöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti