Enempää ei jäänyt kuvattavaksi :) |
5 dl vettä
3dl vehnäjauhoja
1rkl leipäsiirappia
1rkl suolaa
1pss kuivahiivaa
1rkl leipäsiirappia
1rkl suolaa
1pss kuivahiivaa
Sekoita kulhossa sekaisin illalla tai jo aiemmin päivällä - peitä liinalla ja jätä vedottomaan paikkaan huoneenlämpöön odottamaan aamuun.
Taikina alkaa kuplimaan.
Taikina alkaa kuplimaan.
Aamulla tee taikina loppuun yleikoneella tai käsin.
3dl vehnäjauhoja
n.6-7dl esim. vehnäjauhoa, sämpyläjauhoja,muita jauhoja,leseitä tai hiutaleita ja siemeniä
3rkl öljyä
n.6-7dl esim. vehnäjauhoa, sämpyläjauhoja,muita jauhoja,leseitä tai hiutaleita ja siemeniä
3rkl öljyä
Voiteluun
esim. Piimää tai vettä
esim. Piimää tai vettä
Laita kulhoon 5dl jauhoja löysään taikinaan ja ala vaivaamaan taikinaa. Lisää jauhoja aluksi 1dl kerrallaan ja vaivaa ne kunnolla taikinan sekaan.
Lisää öljy ja lopuksi jauhoja 0,5dl kerrallaan kunnes taikina on pehmeä, kimmoisa ja ei tartu käsiin.
Lisää öljy ja lopuksi jauhoja 0,5dl kerrallaan kunnes taikina on pehmeä, kimmoisa ja ei tartu käsiin.
Itse lisäsin taikinaan n.2dl juustoraastetta ja auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.
Jauhojen määrä vaihtelee jauhoerän ja tilavuuden mukaan, voi mennä vähemmän tai enemmän - ei kannata huolestua.
Jätä taikina kohoamaan n.30minuutiksi liinan alle.
Leivo sämpylöiksi tai leiväksi ja kohota 30min.
Voitele kohonneet sämpylät/leipä ja paista 225°c n.20min/35min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti