Näitä näkyy nyt todella paljon joten pitihän munkin oma ohjeeni kyhätä :)
Mulla on kolme erikokoista silikonista eBaystä ostettua vuokaa - kaikki suht pieniä.
Yhdellä satsilla tuli 14kpl (6× hlk. 7cm ja 8x halk. 6cm) donitseja.
Muoks. 24.1.
Lisäsin suolan ohjeeseen jonka olin unohtanut :)
Taikina:
125g maustamatonta jugurttia
25g öljyä
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
0,75tl leivinjauhetta
0,25tl soodaa
0,5mm suolaa
1tl kardemummaa
(1rkl appelsiininkuorta hienoksi) raastettuna)
Kuumenna uuni 220°c.
Sekoita kuivataineet keskenään.
Lisää joukkoon jugurtti,öljy ja kananmuna, sekoita nopeasti sekaisin - älä vatkaa.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota tasaisesti donitsivuokaan n. puoleen väliin asti.
Tässä kolme kokoa vuokia, pienimmällä tulee n.2€ kolikon kokoisia. Keskikoko halk. 6cm ja isompi halk. 7cm. |
Laita uuniin ja paista 8-10 minuuttia.
Anna jäätyä.
Omissa vuoissa on keskustan osa matalampi kuin donitsipellissä ja sen takia taikina sulkeutuu pinnalta :)
Eipä tuo näppärää rouvaa haitannut.
Nappaan keskeltä kuumista donitseista muffiniporalla palan pois jolloin reikä tulee kokonaiseksi,
ja joko keskiosat menee herkutteluun nekin tai pakastimeen - esim. popsien tekoon.
ja joko keskiosat menee herkutteluun nekin tai pakastimeen - esim. popsien tekoon.
Kuorruta ja koristele jäähtyneet donitsit.
Kuorutus/koristelu
- strösseleitä
- sulaa suklaata reilusti n. 200g
- tomusokeria
- pomadaa
- candy meltsejä
- kinuskia (+ sormisuolaa)
- lakritsikastiketta
- pähkinärouhetta
Kanelisokeridonitseihin
voita ja kanelisokeria
Voitele donitsi voisulalla ja kieritä sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti