Vierailijoita

Translate

torstai 22. tammikuuta 2015

Donitsit uunissa

Näitä näkyy nyt todella paljon joten pitihän munkin oma ohjeeni kyhätä :)
Mulla on kolme erikokoista silikonista eBaystä ostettua vuokaa - kaikki suht pieniä.
Yhdellä satsilla tuli 14kpl (6× hlk. 7cm ja 8x halk. 6cm) donitseja.

Muoks. 24.1.
Lisäsin suolan ohjeeseen jonka olin unohtanut :)


Taikina:
125g maustamatonta jugurttia 
25g öljyä
1 kananmuna 
2dl vehnäjauhoja
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria 
0,75tl leivinjauhetta 
0,25tl soodaa
0,5mm suolaa
1tl kardemummaa 
(1rkl appelsiininkuorta hienoksi) raastettuna)


Kuumenna uuni 220°c.

Sekoita kuivataineet keskenään.
Lisää joukkoon jugurtti,öljy ja kananmuna, sekoita nopeasti sekaisin - älä vatkaa.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota tasaisesti donitsivuokaan n. puoleen väliin asti.

Tässä kolme kokoa vuokia, pienimmällä tulee n.2€ kolikon kokoisia.
Keskikoko halk. 6cm ja isompi halk. 7cm.
Laita uuniin ja paista 8-10 minuuttia.
Anna jäätyä.


Omissa vuoissa on keskustan osa matalampi kuin donitsipellissä ja sen takia taikina sulkeutuu pinnalta :)
Eipä tuo näppärää rouvaa haitannut.
Nappaan keskeltä kuumista donitseista muffiniporalla palan pois jolloin reikä tulee kokonaiseksi,


ja joko keskiosat menee herkutteluun nekin tai pakastimeen - esim. popsien tekoon.

Kuorruta ja koristele jäähtyneet donitsit.


Kuorutus/koristelu 
- strösseleitä
- sulaa suklaata reilusti n. 200g
- tomusokeria
- pomadaa
- candy meltsejä
- kinuskia (+ sormisuolaa)
- lakritsikastiketta
- pähkinärouhetta


Kanelisokeridonitseihin
voita ja kanelisokeria

Voitele donitsi voisulalla ja kieritä sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti