Vierailijoita

Translate

perjantai 20. joulukuuta 2013

Fudge, Piparkakun makuinen

Tein hieman muunnellulla ohjeella fudgea.
Tai näin kävi koska en sitte lukenu ohjetta kun vähän sieltä ja täältä.
 Ja ku homma oli jo aluillaan aloin lukemaan koko ohjetta.

Näinkin kyllä onnistui :)


Laita kattilaan
4dl kermaa
2,5dl (1plo) glukoosisiirappia
5dl sokeria
6rkl siirappia
1tl suolaa


Kuumenna kokoajan sekoittaen 124°c.
Seos kiehuu paljon ja kuohuu.

Itse käytin puuhaarukkaa sekoittimena,
 koska monissa muovivälineissä on lämpötila raja n.100°c.


Kun 124°c lämpötila on saavutettu jäähdytä seos 90°c sekoitellen.



Sekoita tahna näistä aineista.
2,5dl tomusokeria
2rkl vaniljasokeria
2tl piparimaustetta
0,5dl vettä tai tarpeen mukaa


Lisää kunnolla sekoittaen keitettyyn seoskeen ja levitä seos nuolijalla auttaen laakeaan astiaan leivinpaperin päälle. 


 Anna jähmettyä kylmässä ainakin 3 tuntia ennen leikkausta.
Vinkkinä kaikille että leikkauksen jälkeen palat kannattaa heti kääriä yksittäisiin papereihin.
Itse laitoin kippoon ja ihan pari ärräpäätä pääsi kun revin niitä irti toisistaan.


Jättämällä piparkakkumausteen pois saat tavallista fudgea.
Jos lisäät tomusokeri-vesi tahnan 90°c kuumenpaan seokseen tulee sitkeämpää toffeeta... tai näin ainakin sanotaan :)

Paras lämpömittari kun tekee tuotteita jotka vaativat korkeita lämpötiloja.
tämän avulla ei siis onnistu esim. suklaan temperointi.

Myöhemmin näette mihin nämä tulivat ;)

2 kommenttia:

  1. Ihania, pitäis ostaa itselle tuon tapainen mittari (mietin digitaalista), että vois tälläisiä tehdä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pitäisi uusi digitaalinenmittari ostaa. Tuollaista jos meinaat niin vinkkinä että class ohlsonilta saa PALJON halvemmalla ku leivontaliikkestä. Itse sieltä olen ostanu :)

      Poista