Vierailijoita

Translate

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Täydellinen sokerikakkupohja

Kakkupohjan onnistuminen on ollut yksi murheen aihe. Välillä onnistunut ilman ongelmaa ja välillä menny ihan päin mäntyä. No sitten kun kerran kauniina päivänä se viimeinen lässähtänyt kakku poltti mun päreet, päätin että etsin sen täydellisesti toimivan ohjeen vaikka mikä olis!

Ja mä LÖYSIN sen, Ulla Svenskin ohjeen, kerro munien paino 0.7.
Keskimäärin normaali muna painaa 50g. Mutta siis kannattaa punnata ne.

Esim ohje.
6 munan kakku

310g kananmunia x 0,7
=
217g sokeria
217g vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Sekoita jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon siivilöiden ne ja varovasti haarukkavatkaimella nostellen ja sekoittan tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun uunivuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi, (paperi varmistaa että pohja irtoaa vuoasta, reunat on helppo irrottaa jos jää kiinni mutta pohja ei niinkään).
Paista 175°c uunissa 40min.

VinkVink!

Munien määrä/henkilö:
1 muna = 3 henk.
6 munaa = 18 henk.

10 munaa = 30 henk.

Vuoan koot:
5 munaa = 24cm vuoka
6 munaa = 24-26cm
7 munaa = 26cm vuoka
8 munaa = 26-28cm vuoka
10 munaa = 28-30cm vuoka

1 kommentti:

  1. Moi! Mä olen käyttänyt tätä Ullan ohjetta monta vuotta ja tämä on kyllä ihan oikeesti maailman paras! Jos olisin löytänyt blogisi aiempaa kuin tänään niin olisin kyllä varmasti kertonut sulle tästä ohjeesta :) Tämä pohja kestää hyvin kosteuttakin verrattuna "kaikkea yhtä paljon"-ohjeeseen. Terveisin Taru

    VastaaPoista