Vierailijoita

Translate

lauantai 20. huhtikuuta 2013

SLY22 Suklaakakku persikka-passion täytteellä

Kuvio tehty Koristeelliset kakut lehden 3 numerossa tulleella sabluunalla ja tomusokerilla.

Sain viimeisessä SLY paketissa suklaakakkuainekset ja päätin herkuttelupäivän  kunniaksi kokeilla millainen kakku valmisaineilla tulee ja samalla myös testata Ullanunelma.fi:stä tilaamaani persikka-passion hyydykejauhetta jota ajattelin käyttää kaverini tuparikakkuun jos se on hyvää. Jauhetta myyvät myös esim. Confetti ja Vispilänkauppa ja sitä saa monen monissa eri mauissa.



Kakun taikina oli paketin jauhot + 2dl vettä. Sekoitetaan tasaiseksi ja laitetaan voideltuun vuokaa ja uuniin.
Kun kakku on valmis ja jäähtynyt leikkaa se kahtia ja laita toinen puoli kelmulla vuorattuun vuokaan. Kaada täyte (ohje alempana) päälle ja laita toinen kakun puolikas päälle. Anna hyytyä jääkaapissa, ainakin 5 tuntia.

Taikina on sopiva18- 20cm pyöreään vuokaan.

Uunin lämpötila 160°c kiertoilmalla ja normaali uunilla 175°c. Paistoaika 40 min.


FloraVispi ja hedelmäsose.
Kuvissa kakkuun käyttämäni ainekset + liivatetta.

Täyte:
2,5dl kermaa
1/2 pakettia passion-persikka hyydykejauhetta + 0,5dl huoneenlämpöistä vettä
1prk hedelmäsosetta (sis. passion, persikka ja omena.)
2 liivatetta
1rkl vettä, liivatteen liotukseen

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, niin että peittyvät kunnolla.
Vaahdota kerma.
Sekoita hyydykejauhe 0,5 dl vettä.
Sekoita seos kermaan ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna 1rkl vettä ja sulata siihen pehmenneet (ja valutetut) liivatteet.
Sekoita liivate muuhun massaan.

Kun kakku on hyytynyt. Kumoa se tarjoilulautaselle ja koristele mieleiseksesi.
Voit myös kuorruttaa kakun suklaalla.


Oma kokemukseni Kungsörnen Suklaakakkusta on hyvä!
Taikina oli todella nopea ja helppo tehdä, paistuminen vei oman aikansa ja heti uunista kakun ottaessani huomasin että kakku on todella mehevä, ei ollenkaan kuiva. Maku oli todella hyvä, eikä maistunu teolliselle. Kakun voi hyvin myös tarjoilla hetken jäähtymisen jälkeen jäätelön tai kermavaahdon ja marjojen tai hedelmien kanssa. Itse ajattelin heti että tämä sopisi mainiosti esim. asuntoauton ruokakaappiin pienen tilan viennin vuoksi, ja saa suklaakakkua todella helposti, koska tarvitsee lisätä vain vesi ja sitähän on aina. Äitillä ja isäpuolella on asuntoautossa sellainen pieni Lidlistä ostettu uuni, jossa tälläisen kakun paistaa vallanmainiosti, koska taikinasta ei tule suurta kakkua. Innoissani soitin ja kerroin että tätä teidän pitää ostaa, ja nehän olikin jo viime kesänä tätä siellä paistellu. Suosittelen siis lämpimästi tätä kaikille hätävaraksi :)

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, passion olisi saanut maistua enemmänkin, mutta uusi variaatio muhii päässä ja ensi viikolla täytyy koittaa :)

      Poista
  2. Voisi tilaisuuden tullen kokeilla tuota täytettä johonkin kakkuun, kuulostaa sen verra hyvälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoretta passion hedelmää vielä sekaan niin uskon että silläkin makua tulisi lisää, koska tänään kakku oli vielä parempaa kun eilen :D

      Poista
  3. Kaunis koristelu!
    Naminälkä ei varoita, joten valmistuotteillekin on käyttöä :D !
    Eivät ole muuten hassumpia - ja toisen kerran niihin voi tehdä tarvittaessa omia lisäyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä kakkuaines oli loistava, maultaan ja nopeudeltaan tehdä :)

      Poista