Vierailijoita

Translate

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Runebergintortut


Uusi torttupelti pääsi kokeiluun ja toimi loistavasti :)

12kpl

200g voita
2dl sokeria
2 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
2dl piparimuruja
2dl mantelijauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl soodaa
2tl kardemummaa
2 appelsiinin kuori pienenä raasteena
2dl maustamatonta rahkaa/jogurttia

Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon munat ja vatkaa kunnolla se sekaan.
Lisää taikinaan kekskenään sekoitetut kuivataineet, appelsiininkuori ja raha/jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.

Spreijaa pelti vuokspraylla tai voitele kolot voilla.

Jaa takina runebergintorttupellille ja laita kuumaan uuniin.

Paista 180°c n. 18min

Kostutus:
3.5dl vettä ja Modon rommisiirappia
Tai
3.5dl Vettä, rommia ja sokeria

Päälle:
Vadelmamarmeladia
Tomusokeri kuorrutetta

Kippaa hiema  jäähtyneet tortut pois vuoista, ja anna jäähtyä kunnolla.

Dippaile tortut molemmin päin nesteessä n.3-4s. Anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Tee sokerikuorrute ja pursota renkaat torttujen yläreunaan jonka jälkeen täytä renkaan keskiosa vadelmahillolla.

1 kommentti: