200g voita
2dl sokeria
2 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
2dl piparimuruja
2dl mantelijauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl soodaa
2tl kardemummaa
2 appelsiinin kuori pienenä raasteena
2dl maustamatonta rahkaa/jogurttia
2dl sokeria
2 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
2dl piparimuruja
2dl mantelijauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl soodaa
2tl kardemummaa
2 appelsiinin kuori pienenä raasteena
2dl maustamatonta rahkaa/jogurttia
Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon munat ja vatkaa kunnolla se sekaan.
Lisää taikinaan kekskenään sekoitetut kuivataineet, appelsiininkuori ja raha/jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
Spreijaa pelti vuokspraylla tai voitele kolot voilla.
Jaa takina runebergintorttupellille ja laita kuumaan uuniin.
Kostutus:
3.5dl vettä ja Modon rommisiirappia
Tai
3.5dl Vettä, rommia ja sokeria
3.5dl Vettä, rommia ja sokeria
Päälle:
Vadelmamarmeladia
Tomusokeri kuorrutetta
Kippaa hiema jäähtyneet tortut pois vuoista, ja anna jäähtyä kunnolla.
Dippaile tortut molemmin päin nesteessä n.3-4s. Anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Tee sokerikuorrute ja pursota renkaat torttujen yläreunaan jonka jälkeen täytä renkaan keskiosa vadelmahillolla.
Otsikossa painovirhe ;)
VastaaPoista