Kesäisen herkullinen mansikkapiirakka syntyi kun ostin uuden suorakaiteen mallisen irtopohjavuoan.
Pohja;
100g margariinia
1dl sokeria
2,75dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Lisäksi
1 kananmuna
1dl sokeria
2,75dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Lisäksi
1 kananmuna
Laita kaikki aineet kulhoon paitsi kananmuna ja nypi aineet kunnolla sekaisin.
Lopuksi lisää sekaan kananmuna ja sekoita kunnolla.
Lopuksi lisää sekaan kananmuna ja sekoita kunnolla.
Taikina on aika tahmainen, voit lisätä jauhoja hieman helpottaaksesi taikinan käsittelyä.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille.
Laita leivinpaperi pohjan päälle jonka päälle laita painoksi paistokuulat tai kuivia herneitä/makaronia/riisiä.
Tämä estää reunoja valahtamasta ja pohjaa kohoamasta paiston aikana.
Voit myös laittaa taikinan reunaan folio suikaleet niin että taitat sen piirakkavuoan ulkoreunan ja taikina reunan päälle.
Paista pohja 190°c n.13 minuuttia - ota pohja pois uunista ja poista painot, leivinpaperi/folio.
Laita pohja takaisin uuniin 5 minuutiksi.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
Laita pohja takaisin uuniin 5 minuutiksi.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
Itse käytin irtopohjavuokaa - annoin pohjan jäähtyä hieman ja poistin pohjan varoen vuoasta.
Tee täyte seuraavaksi - itse tein Modon tuotteilla mutta mansikkasurvoksella onnistuu myös.
Täyte;
80g Modon mansikkasiirappia
30g Modon mansikka pyrettä
TAI vaihtoehtoisesti käytä
120g mansikkasurvosta+sokeria 1dl
120g mansikkasurvosta+sokeria 1dl
3,5dl Maitoa
1 Vaniljatanko
2rkl tomusokeria
4 Kananmunan keltuaisia
30g Maizenaa
1 Vaniljatanko
2rkl tomusokeria
4 Kananmunan keltuaisia
30g Maizenaa
75g Voita
Mittaa kaikki raaka-aineet voita lukuunottamatta kattilaan ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes kiisseli sakenee kunnolla.
Anna seoksen jäähtyä n.15minuuttia - poista vaniljatanko, jonka jälkeen sekoita voi sekaan.
Anna kiisselin jäähtyä hieman ja kaada se piirakan päälle. Laita jääkaappiin ja anna olla kunnes on kylmää - mielellään yön yli jolloin maku oli parempi kun teko päivänä :)
Pursotus:
1,25 dl FloraKuohua
1/4 prk mascarponea
sokeria maun mukaan
+
Mansikoita päälle.
1,25 dl FloraKuohua
1/4 prk mascarponea
sokeria maun mukaan
+
Mansikoita päälle.
Vaahdota kerma ja lisää sekaan juusto ja sokeri - sekoita.
Pursota jäähtyneen piirakan päälle ja koristele mansikoilla.
oiiii naamm! <3 tää näyttää niiin ihanalta!
VastaaPoistaOli kyllä todella namia ;)
Poista