Vierailijoita

Translate

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Tuoretta leipää/ sämpylää aamulla (kylmäkohotus)

Tuore - lämmin leipä aamulla, voiko parempaa kuvitellakkaan?

Rauhallinen hetki perheen kesken takaa täydellisen päivän <3

Tee illalla taikina jääkaappiin kohoamaan,
voit myös muotoilla leivän tai sämpylät valmiiksi ja kohottaa yön yli.

Hiivaa normaali määrä tai maksimissaan puolet vähemmän ja kylmä neste tuorehiivalle ja 43°c kuivahiivalle ja valmistaikina heti jääkaappin.

Taikina
3dl vettä lämmintä
0,5pss kuivahiivaa (3,5g)
2tl suolaa
2 tl siirappia
1rkl öljyä
5-6dl jauhoja(väh. 3dl vehnäjauhoja)
2dl leseitä

Laita taikina yöksi jääkaappiin.
Leikkaa aamulla kohonneesta taikinasta sämpylät pellille,
älä vaivaa taikinaa enää turhaan tässä vaiheessa.

Tai voit myös leipoa sämpylät suoraan muotoonsa ja kohottaa jääkaapissa yös yli joko pellillä tai muulla jauhotetulla alustalla.

Nosta sämpylät huoneenlämpöön 30-60 minuutiksi ennen paistoa.

Kuumenna uuni 200-210°c ja paista sämpylöitä n.12 minuuttia - kunnes pinnassa on kaunis väri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti