Vierailijoita

Translate

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Brookster


Laktoosittoman halutessasi ohjeesta voit jättää valkosuklaan pois ja käyttää laktoositonta suklaata ja laktsoositonta voita.

Brownie-pohja

120ml suolatonta voita
150g tummaa suklaata
180ml jauhoja
2rkl kaakaojauhetta
180ml sokeria
60ml ruokokidesokeria
0,5tl suolaa
3 munaa
150g tumma- ja valkosuklaa muruja
1rkl vaniljasokeria tai uutetta


(150g pähkinöitä rouhittuna karkeasti)

Sulata voi ja ensimmäinen 150g suklaata vesihauteessa/ kattilassa tai mikrossa.
Anna jäähtyä n. 5min.

Lisää muna kerrallaa, kunnolla sekoittaen sekaan.
Sekoita kuivat aineet ja lisää edelliseen seokseen.
Lisää sekaan suklamurut, vanilja (ja pähkinät).


Levitä taikina uunivuokaan.


Tein itse n.24x32cm uunivuokaan.

Laita jääkaappiin tunniksi ja tee cookietaikina,

Cookie-taikina

120ml voita
120ml ruokokidesokeria
60ml sokeria
1 muna
0,5tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
270ml jauhoja
1rkl vaniljasokeria tai uutetta
150g suklaata, tummaa ja valkoista

Vaahdota sokeri ja voi, lisää muna.
Sekoita kuivat aineet.
Lisää ne seokseen ja sekoita.


Levitä jääkapissa jo hetken olleen brownien päälle tai lusikoi brownie levyn päälle könteiksi ja laita jääkaappiin loppu ajaksi.
Paista ohjeiden mukaan.


Kuumenna uuni 200°c, normi uuni
                         175°c, kiertoilma


Paista 25-30 min ja käännä pelti/pannu puolessa välissä paistoa.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä 30-60minuuttia ja laita sen jälkeen jääkaappiin.
Omani jäähty noin kahdessa tunnissa (jääkaapissa) sellaiseksi,
että sen pystyi hyvin leikkaamaan paloiksi.


Seuraavana päivänä oli vielä parempi.

2 kommenttia:

  1. Tämä on hauska yhdistelmä! Pidän kyllä molemmista erikseenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuolta rapakon takaa tulee hyviä juttuja :) Totta- erikseen ihania, yhdessä taivaallista ♡

      Poista