Vierailijoita

Translate

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Suklaa-pannacottakakku Passoalla



Passoa-vaniljapannacotta

5 dl kerma-maitoseosta 50:50 suhteella
1 dl Multihyytelösokeria
1-2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl Passoaa

Ota 22cm vuoka. Vuoraa vuoka kelmulla ja leikkaa pohjalle
pohjan kokoinen leivinpaperi.

Laita kattilaan kaikki muut paitsi Passoa.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 30 sekuntia.
Sammuta liesi ja sekoita Passoa joukkoon.
Kaada seos vuokaan ja laita se jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.


Suklaa-Passoakakku

150 g voita
200 g tummaasuklaata
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3rkl Passoaa

Kuumenna uuni 175°c.

Laita 22cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja sivele sivut öljyllä.

Sulata voi ja suklaa, sekä sekoita ne tasaiseksi.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vaahdota sokeri ja munat kovaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon varovasti sekoittaen.

Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keski- tai alatasolla
45-50minuuttia.
Koita tikulla onko kakku kypsä.
Anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia jonka jälkeen laita kakku jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Keskitasolla käy jos on kiertoilmauuni,
tavallisessa uunissa kannattaa käyttää alatasoa.


Leikkaa kakku kahtia ja kostuta molemmta puolet varovasti

Passoalla. Sivele kakun molempiin puoliin hieman passionhilloa
ja nosta varovasti hyytynyt pannacottalevy toisen kakkupuoliskon päälle.
Käännä toinene puoli päälle ja koristele kakku esimerkiksi:
kermavaahdolla, passionhillolla ja suklaahipuilla
TAI
tuoreilla marjoilla, kermavaahdolla ja vaikka hieman rouskuvalla keksimurulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti