Vierailijoita

Translate

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Pullakranssi


Valtaisan pullakranssin tein 0,5 litran taikinasta,
halkaisiljaltaan 28cm irtopohjavuokaan.
Taikinasta olisi varmasti tullut kaksi hieman pienempää,
tai kenties isoakin kranssia.

Muutama pikku pulla saatiin paistettua vielä jämätaikinasta.
Kranssi lähti isännän työpaikalle,
koska ei sitä kotona olisi tullut syötyä.
Siellä oli pulla hävinnyt hyvin nopeasti.

Taikina on siis ihan perus pulla ohje täältä.
Oma taikinani oli ihanan pehmeä, ja annoin sen kohota 40 minuuttia.
Jonka jälkeen se oli ihan mielettömän hyvä!

Täyte:
100g pehmeää voita
1,5dl sokeria
3rkl kanelia

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja kaneli
keskenään sekaisin.

Kaulitsin taikinana suorakaiteenmuotoiseksi levyksi,
ja levitin täytteen levylle.
Jonka jälkeen rullasin levyn ja 
asettelin vuokaan ja 
(tästä otan kuvat ensi kerralla)
leikkelin saksilla kranssin "paloiksi" hieman puolen välin alapuolelta,
 niin että sain liikuteltavia osia.
Seuraavaksi siirtelin lomittain 
"paloja" jotta muodostuis hieman lettiä muistutava kuvia.

Paistoin 200°c uunissa n. 40 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Oli tosi hyvää, kiitos vain :) Maistui, ja hupeni ennenkuin ehti toista palaa ottaa ;)

    ~Soile

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kotona olis puolet menny kumminki roskiin.

      Poista