Durumjauhoja käyttämällä leipään saa kaunista väriä ja pinnasta tulee rapea.
Vuokaleipä, 1kpl
1pss kuivahiivaa
2,5dl vettä, 42°c
2,5dl vettä, 42°c
3tl suolaa
1tl Hunajaa
1tl Leipäsiirappia
1rkl oliiviöljyä
2rkl öljyä
2dl durumjauhoja
5,5dl vehnäjauhoja
Vuokaan tarvitset
Voita
Seesamin- ja unikonsiemeniä
1muna voiteluun
1muna voiteluun
Sekoita durumjauhot, puolet vehnäjauhoista, suola ja hiiva keskenään yleiskoneen kulhossa.
Lisää öljyt, hunaja ja siirappi,
Laita kulho koneeseen ja anna pienellä teholla pyöriä, lisää jauhoja kunnes taikina on kiinteä ja irtoaa kulhon sivuilta. Taikina jää hieman tahmeaksi.
Mutta on kumminkin kiinteä ja elastinen.
Ota taikinakoukku pois ja
ripauta jauhoja taikinan päälle.
Kohota liinan alla 45 minuuttia.
Voitele vuoka ja vuoraa siemenillä.
Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä muutaman kerran ja sen jälkeen laita vuokaan, ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Paista leipä 200°c, 30minuuttia.
!!INFO!!
Voit laittaa koko öljymäärän yhtä öljyä,
itse en halunnut liian voimakasta oliiviöljyn makua.
Vehnäjauhojen määrä on viitteellinen, riipppuu jauhoerästä paljonko menee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti