Vierailijoita

Translate

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Italialainen Tortano


Italialainen täytetty leipä Tortano.
Voit myös täyttää sen itsellesi mieleisillä täytteillä,
erilaisia juustoja, pähkinää, salamia, kasviksia kuullotettuna....

Taikina:
15g tuore hiivaa/1pss(7g) kuivahiivaa
3 dl vettä, 37°c/42-45*c
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
2,5 dl durumjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
200g mozzarellaa
200g parmankinkkua
tuoretta basilikaa
(oliiveja)
pippuria ja sormisuolaa

Tee näin:
Kuumenna uuni 250°c.
Liota hiiva haaleaan veteen, lisää siihen öljy, suola ja hunaja.
Lisää jauhot ja sekoita yleiskoneessa kimmoisaksi ja kiinteäksi taikinaksi,
ei kumminkaan liian kovaksi, ettei taiinasta tule kuiva.
Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman tahmeaksi.
Kohota taikinaa noin 40 minuuttia, kunnes se on tuplaantunut,
huomaat että taikina on helppo käsitellä vaikka se tuntui hieman tahmaiselta ennen kohotusta.

Vaivaa taikinaa hieman ja sen jälkeen painele se pitkänmalliseksi levyksi.
Levitä kinkku, juusto, basilkan lehdet ja mahdollisesti oliivit niin että toinen pitkä sivu jää tyhjäksi n. 5cm alueelta.
Sivele vettä tähän tyhjän osaan ja rullaa levy täytetysta puolesta alkaen kohti vedellä siveltyä aluetta.

Käännä leipä ympyräksi, ja avaa hieman toista päätyä ja työnnä toinen pääty sen sisälle.
Anna kohota liinan alla 40 min.
Laske lämpö 200°c ja paista 35-40 min.


Tortano maustui myös jollekkin kissoista :)


2 kommenttia:

  1. Oiiiii herran jestas miten herkullisen näköinen!! Ja tämähän kävisi vaikka mihin käyttöön oijoijoiii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Tämä oli ihanaa, ja väliinhän käy melkeinpä mitävaan mitä kaapista löytyy!

      Poista