Tehtiin lomalla kevätrullia ruoaksi ja samalla pakkaseen.
Kevät rulla taikinaa pakasteena isoja ja pieniä taikina levyjä aasialaista kaupoista,
itse käytän Keravalla olevaa.
Jauhelihatäyte,
isoihin rulliin 30kpl
1kg jauhelihaa
4 keskikokoista porkkanaa raasteena
2 pkt lasinuudeleita
2 rs mungpavun ituja
lihaliemikuutioita
(2pss spring roll maustetta, en ole ennen käyttänyt ja tää oli aika hyvä)
Saman täytteen voi tehdä kanasta tai kasviksilla pelkästään.
Korvaat lihaliemikuution kana-tai kasvisliemikuutiolla ja
lihan kanalla tai kasviksilla.
Nämä on HongHengistä. |
Erottele yksi taikinalevy kerrallaan leikkuulaudalle, yksi kulmaan itseesi päin.
Peitä muut kostealla liinalla, etteivät kuivu.
Laita kaksi-3 rkl täytettä taikinan kulmaan, jätä alas tyhjää kuten kuvassa. |
Käännä ala kulma täytten yli ja sen jälkeen sivut yksi kerrallaan keskelle. |
Rullaa tiiviisti ylöspäin. |
Valmis rulla. Nosta sivuun ja aloita alusta. |
Kaikki valmiina. |
Paista valmiit rullat öljyssä kauniin kullan ruskeiksi ja rapeiksi,
nosta hetkeksi paperin päälle valmiit valumaan.
Myös uunissa paisto onnistuu 200°c n.15-20min.
Tarjoile valmiit (laitan kuvan myöhemmin) kevätrullat
sweetchili-kastikkeen ja soijan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti