Vierailijoita

Translate

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Suolainen piirakkapohja - nopea ja helppo

Tätä ohjetta olen käyttänyt jo kauan ja aina se toimii :)

2dl vehnäjauhoja tai tummia jauhoja
1dl perunasoseHIUTALEITA tai esim. kaurahiutaleita, ruishiutaleita
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
0,5-1dl öljyä
1dl vettä


Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen.
"Täytä" piirakka.

Paista täytteineen 180°c 30-40min - kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

Tai esipaista pelkkä pohja n.10min.

Tällöin laita pohjan päälle leivinpaperi jonka päälle reilusti kuivaa riisiä tai herneitä ettei reunat tipahda alas. Herneet ja riisit voi säilyttää rasiassa ja käyttää useamman kerran painona.

2 kommenttia:

  1. Kivaa vaihtelua ja nopeuskin joskus ratkaisee, jos tekee pienen pohjan erilaisille täytteille ..... itselleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieneen pohjaan kannattaa puolittaa ohje :)

      Itse teen tällä ohjeella normaali kokoiseen piirakkavuokaan pohjan- toki paksusta pohjasta jos pitää niin silloin ei ihan riitä "isoon" piirakkaan.

      Poista