Juustokakku ja marjamelba, niin hyvää ♥
Kakku on tuhdimpi kun hyydytetty kakku, mutta aivan yhtä hyvää.
Söin tätä rakkaan ystäväni poikien ristiäisissä ja koska kotona oli kaikki raaka-aineet oli pakko kotonakin pyöräyttää kakku.
Ohje on alkujaan jostain internetistä. Kaivoin sen omista arkistoista, vastaavia on netti pullollaan. Se ei kylläkään ole ihme kun aikamoinen herkkuhan tää on.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivataineet ja sekoita.
Laita 24cm halkasijaltaan irtopohjavuokaan leivinpaperi ja spreijaa reunat vuokasprayllä. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Laita kylmään.
Laita 24cm halkasijaltaan irtopohjavuokaan leivinpaperi ja spreijaa reunat vuokasprayllä. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Laita kylmään.
Täyte;
500g rahkaa
300g sitruuna tuorejuustoa
2dl sokeria
3rkl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raasteena
1 sitruunan mehu
1dl perunajauhoa
5 munan keltuaista
5 munan valkuaista kovana vaahtona
500g rahkaa
300g sitruuna tuorejuustoa
2dl sokeria
3rkl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raasteena
1 sitruunan mehu
1dl perunajauhoa
5 munan keltuaista
5 munan valkuaista kovana vaahtona
Sekoitat kaikki muut keskenään ja lopuksi valkuaisvaahto sekaan varovasti. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175°c uunissa 1 tunti.
Anna jäähtyä ja siirrä tarjoiluvadille.
Tarjoile kylmänä tai haaleana kylmän kastikkeen kanssa.
Anna jäähtyä ja siirrä tarjoiluvadille.
Tarjoile kylmänä tai haaleana kylmän kastikkeen kanssa.
Marjoja, käytin mustikkaa ja vadelma
Tomusokeria
Sitruunamehua
(Appelsiinimehua)
Soseutat marjat ja mausta. Ohenna tarvittaessa mehulla.
NAUTI!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti