Vierailijoita

Translate

lauantai 25. tammikuuta 2014

Testailua sokerimassan käyttäytyminen


Tässä siis oli testin aiheena: miten käyttäytyy sokerimassa kakun päällä kun alla on lemon curd.
Ja säilyvyys pitäisi olla n. 1vrk.

Olen yhden kakun aiemmin näin tehnyt, se meni jo edellisenä iltana,
joten en nähnyt minkänäköinen massa oli seuraavana aamuna.

Nyt tein itse appelsiini-lemon curdia ja se jäi vähä liian löysäksi, levittyi kumminkin hyvin ja pysyi sivuilla. Mutta rohkean hulluna lähdin sillä kokeilemaan, vaikka ei ihan paksun paksua ollutkaan. Varmasti olisi pinta ollut sivuilta parempi jos olisis ollut jämäkämpää, mutta saanpa ainakin vähän käsitystä miten toimii.

Sokeri-/voikreemi on niin tajuttoman makea että en mielellään sitä halua käyttää.
Ajattelin myös kokeilla sitruunakreemiä, josko sellaisesta saisi vähän raikkaamman...

Tässä on 3 munana kakkupohja, jossa vähän kaakaojauhetta seassa.
Välissä appelsiini-sitruunamousse ja aprikoosimarmeladia ja vähän sulatettua suklaata.


Ylemmässä kuvassa näkyy kuinka massa ei asettunut kauniisti,
koska alusta ei ollut aivan tasainen.

Kreemillä siitä saa ihanan tasasen, kun taas hillo antaa ilmeisesti vähä myöden.

Alemmassa taas toiselta puolelta kakku oli ihan kivan näköinene.
Tässä vaiheessa kakku on ollut valmiina n.8h.


Mistään ei toistaiseksi näy kosteutta valuvan.

Seurataan tilannetta ja miltä kakku näyttää seuraavaa aamuna.

Tässä kuvia miten oli massalle käynyt :/

Aivan järkky...!!!

Kiva kupla tullu kylkeen...

Kakku on saanut oman "jenkkakahvan"

Tämä siis tehty perjantaina hyytymään kaappiin, 
lauantai aamuna päälystetty massalla ja sunnuntai aamuna massa näytti tältä.

Viimeinen otos kakusta ennen kuin se päätyi kakkujen taivaaseen puoliksi syötynä.
Se muistuttaa sharpeita :)
(Sharpei on siis maailman suloisin koirarotu)


Katsokaa nyt yhtäläisyyttä :)

Miro, R.I.P. love <3


2 kommenttia:

  1. Hyvä kokeilu. Itse en ole käyttänyt juurikaan hilloja kaulittavien kuorrutteiden alla. Kyllä tuo sokerikreemi on vaan tämän hetken tietojeni mukaan paras eriste ja "liima" tuolle kaulittavalle kuorrutteelle. Jos sokerikreemi tuntuu liian makealta, niin laita ihmeessä tuota sokeria hieman vähemmän sen joukkoon. Sillähän makeutta saa vähennettyä. Kannattaa myös käyttää suolaamatonta voita, jolloin maku on minun mielestäni parempi. Kannattaa myös laittaa vaikka vaan ohut kerros sokerikreemiä kakun päälle, niin se ei sieltä niin kovasti läpi maistu. Toki nuo kaikki kaulittavat kuorrutteet (marsipaani, sokerimassa sekä vaahtokarkkimassa) ovat kaikki hyvin makeita jo itsessään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ihan hauska testi :)
      Lähinnä siksi kun kaveri toivoi ettei olisi sokeri yms. kreemiä alla, mutta kyllä se hillolla menee kun samana aamuna tekee kun se tarjotaan, tais sit laitan stiä samaa täytettä mikä väliinkin...
      Katsotaan mitä keksi ;)
      Testasin myös että sekoitin lemon curdia voin sekaan, ihan jees sekin. Mulla on joku testailu vaihe selvästikki alkanu :)

      Poista